Перепоховали останки розстріляних в'язнів Луцької тюрми

Рештки розстріляних у 1941 році в'язнів Луцької тюрми перепоховали сьогодні, 12 жовтня, на території чоловічого монастиря. 

Вшанувати пам’ять невинно вбитих волинян прийшли небайдужі мешканці й гості міста.

Цього року у червні знайшли останки 110 розстріляних в’язнів Луцької тюрми. Цього дня на території Монастиря бригідок відслужили панахиду та перепоховали останки. 

 

Також вшанувати пам’ять загиблих прийшли представники місцевої влади. 

Виконувач обов’язків міського голови Луцька Григорій Пустовіт зазначив, що вірить у те, що молодь зможе повторити подвиг героїв, яких нині вшановують, та зупинити ворога. 

«110 чоловік, яких ми сьогодні перепоховуємо не злякалися, не чекали поки прийде ще 110. Вони стали проти ворога. Я вірю, що жертви цих людей, які своєю кров’ю скропили вівтар української незалежності, не були марними.

Вони породили сьогоднішніх героїв, які захищають Україну від тих самих ворогів, які не бояться покласти своє життя, які кажуть: «ми нащадки героїв, ми зупинемо ворога». Я переконаний, що наша молодь продовжить ці традиції. Ми доклаемо всіх зусиль для того, щоб ця історія не повторилася, щоб вона залишилася історією», – сказав Григорій Пустовіт. 


#БудьПершим – підписуйся на нас у соцмережах : facebook instagram telegram youtube 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перестало битися серце заступника головного медика Волині Івана Грицюка
Наступна новина Як розпізнати та вберегтися від грипу?