Рейтинг кращих ноутбуків на 14 дюймів

Ноутбуки с діагоналлю 14 дюймів вважаються оптимальним варіантом для транспортування і роботи вдома чи офісі. Мають достатньо великий екран, компактні розміри, а також необхідну комплектацію. Рейтинг найкращих ноутбуків складався як за технічними характеристиками, так і за відгуками покупців та думкою експертів.

Критерії вибору у 2022 році

Обрати потрібну модель буває досить складно. Різноманіття брендів та функціональність грають велику роль, ноутбуки на 14 дюймів можуть виконувати різні задачі. На що слід звернути увагу, щоб правильно підібрати пристрій: 

● Процесор. Виготовляється компаніями Intel або AMD; 

● Відеокарта. Графіка в ноутбуці може бути вбудованою і дискретною;

● Розширення. Чим воно більше, тим яскравіше і детальніше буде зображення;

● Матриця. Це дисплей з підсвіткою світлодіодною або ламповою;

● Об’єм оперативної пам'яті. Від значення цього критерію напряму залежить кількість програм та додатків які може обробляти лептоп без затримок і зависань; 

● Накопичувач інформації. Краще використовувати в поєднанні SSD та HDD;

● Тривалість автономної роботи. Чим більша автономність, тим довше ви можете працювати без підзарядки та не залежати від живлення;

HUAWEI MateBook 14

Найкращий ноутбук по якості та ціні з відмінним обчислювальним потенціалом. Час автономної роботи складає 7 годин. Об’єм оперативної пам'яті 16 ГБ без можливості збільшення. Потужний 4-х ядерний процесор AMD Ryzen 5 забезпечує максимальну продуктивність пристрою.

Технічні характеристики:

● Внутрішня відеокарта AMD Radeon Graphics;

● Роздільна здатність екрану 2160х1440 та матриця IPS;

● Жорсткий диск SSD 512 ГБ. 

ACER Swift 1 SF114-34-P06V

Один з кращих гаджетів поєднує якість та вартість із вбудованою відеокартою. Процесор має 4 ядра Intel Pentium, видає максимальну потужність та оптимальну функціональність.

Надійний SSD-накопичувач дозволяє зберігати великий обсяг інформації без ризиків її втрати, а також прискорює роботу ноутбуку. Оперативна пам’ять складає 8 ГБ, та є можливість збільшення. Матове покриття монітору захищає від відблисків, що дозволить комфортний перегляд фільмів.

Особливості:

● Внутрішня відеокарта: Intel UHD Graphics (Gen 11);

● Роздільна здатність екрану та матриця: 1920х1080, IPS;

● Жорсткий диск: SSD 512 ГБ.

Lenovo IdeaPad 5 14IIL05

Сучасний ноутбук з дисплеєм 14 дюймів, котрий підійде не лише для роботи в офісі, а і за його межами. В пристрій встановлена система Windows 10 та 4-х ядерний процесор Intel Core i5, які видають чудову потужність та швидкість обробки програм. Великий екран відрізняється чудовим кутом огляду та природними кольорами, що дозволяє працювати з графікою.  

Технічні характеристики:

● Внутрішня відеокарта: Intel UHD Graphics;

● Роздільна здатність екрану та матриця: 1920х1080, IPS;

● Оперативна пам’ять: 8 ГБ;

● Жорсткий диск: SSD 512 ГБ;

● Заявлений час автономності: 10 год.

Перевагою ноутбуків з діагоналлю 14 дюймів є їхня безпосередня мобільність та компактність. Невеликі гаджети можуть не поступатись функціональністю стаціонарному комп'ютеру і підійдуть як для роботи, так і для гри.

*На правах реклами 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У волинських ліцеях дітей військових харчуватимуть безоплатно
Наступна новина На Волині тестуватимуть електронну чергу для перетину «Ягодина»
Схожі новини