Різдво йде: уряд просить церкви уникнути великих скупчень людей на зимові свята

Фото пресслужби Кабміну

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав представників церков і релігійних організацій об’єднати зусилля в боротьбі з COVID-19 у період зимових свят.

Про говорили під час зустрічі урядовців із лідерами Всеукраїнської ради церков і релігійних оргнізацій, що відбулася 20 листопада у Кабміні, інформує пресслужба уряду.

Денис Шмигаль просить церковників вплинути на те, аби у храмах на зимові свята уникнути великих скупчень людей. Взамін каже: уряд розробляє механізми підтримки релігійних організацій і готовий почути пропозиції.

«Зараз ми наближаємося до важливих зимових релігійних свят: Різдва Христового, Хануки, Святого Миколая, Водохреща тощо. У період святкування можуть виникати великі скупчення людей. Тому нам потрібно вжити спільних заходів, щоб мінімізувати кількість захворювань», - зазначив прем’єр-міністр.

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко під час зустрічі зазначив, що МОЗ у майбутньому готове розглянути норму, яка працювала раніше, про обмеження кількості людей у храмах на метр квадратний площі будівлі.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коронавірус на Волині та в Україні: 14 580 нових хворих
Наступна новина «Ми втрачаємо мільйони доларів, стоячи в чергах на кордоні», - Петро Пилипюк
Схожі новини