Росіяни почали примусову мобілізацію у тимчасово окупованих містах

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У містах, які повністю чи частково захоплені армією РФ, починається примусова мобілізація у збройні сили агресора.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, – пише «Zaxid.Net»

«На околицях Маріуполя, що тимчасово контролюються російськими бойовиками, окупанти примусово мобілізують чоловіків. За інформацією мешканців, мобілізованих планують використати як «гарматне м’ясо» у вуличних боях у місті для прикриття ворожої армії та терористів так званої «ДНР», – написала Людмила Денісова 7 квітня у Telegram.

За даними омбудсменки, чотири дні тому у Василівці Запорізької області окупанти почали затримувати чоловіків на блокпосту. Розпочався перепис чоловічого населення. Повістки їм поки що не вручаються. Ймовірно, що цих чоловіків також змушуватимуть воювати за підрозділи російської армії.

«Примусова мобілізація на захоплених РФ територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка суворо забороняється окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або окупаційної держави, громадянами яких вони не є, служити в її збройних чи допоміжних силах», – наголосила Людмила Денісова.

Вона звернулась до комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії ОБСЄ з проханням врахувати ці факти військових злочинів та порушень прав людини з боку РФ в Україні.

Читати також: СБУ затримала шпигуна з Білорусі на Волині


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині сьогодні будуть знешкоджувати вибухівки часів Другої світової війни
Наступна новина Завтра у Луцьку попрощаються з загиблим на Харківщині Героєм
Схожі новини