Розумна колонка записувала розмови сім’ї та відправляла їх списку контактів

Один із знайомих подружжя з Портленда повідомив їм, що отримує записи їхніх приватних розмов. Виявилося, що їх записували колонкою Amazon Echo за допомогою помічника Alexa.

Кожна кімната в будинку подружжя була підключена до пристроїв Amazon, щоб контролювати тепло, світло та систему безпеки. Але несподівано колега власника будинку подзвонив і сказав, щоб вони негайно відключилися від пристрою Alexa, тому що йому приходять записи їхніх приватних розмов.

«Я відчувала повне вторгнення в приватне життя. Відразу ж я вирішила, що ніколи не підключу цей пристрій знову, тому що не можу йому довіряти», – розповідає Даніель, яка не захотіла називати своє прізвище.

Сім’я відразу ж звернулася в Amazon, але працівники не змогли розповісти, чому це сталося і чи поширена ця проблема – просто продовжували вибачатися та дякувати за те, що подружжя привернуло увагу до проблеми.

«Amazon сприймає конфіденційність дуже серйозно. Ми дослідили те, що сталося, і з’ясували, що це було вкрай рідкісне явище. Ми вживемо заходи, щоб уникнути цього в майбутньому», – все, що змогла сказати компанія.

Даніель сподівається, що Amazon відшкодує витрачені на їхні пристрої гроші, але зазначає, що представники компанії поки що не бажають цього робити.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани збирають підписи за платний проїзд пенсіонерів
Наступна новина Поліція розшукує водія, який спричинив смертельну ДТП під Луцьком та втік
Схожі новини