Руслана Стефанчука обрали спікером Ради

Народного депутата від фракції «Слуга Народу» Руслана Стефанчука обрали головою Верховної Ради. До цього він обіймав посаду віцеспікера парламенту та був представником президента Володимира Зеленського у Раді.

За таке рішення 8 жовтня проголосував 261 народний депутат, пише Громадське.

Зокрема, 222 голоси віддали депутати від «Слуги народу», 15 — «За майбутнє», 18 — від «Довіри» та 6 голосів — від позафракційних депутатів.

На посаду нового голови Верховної Ради висували п'ятьох народних депутатів: Руслана Стефанчука, Ярослава Железняка, Яну Зінкевич, Гео Лероса та Олексія Гончаренка. Під час обговорення Лерос та Железняк зняли свої кандидатури.

Перед цим народні депутати відправили у відставку Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради. За це рішення проголосували 284 народних депутати, 74 виступили проти, ще 6 — утрималися.

Що відомо про Стефанчука?

Згідно з даними руху «Чесно», він закінчив Хмельницький університет управління і права за спеціальністю «правознавство» та Технологічний університет Поділля за фахом «менеджмент виробничої сфери».

Був радником першого віцепрем’єр-міністра Степана Кубіва. Входив до складу Науково-консультативної ради при Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Стефанчук також був проректором із наукової роботи Хмельницького університету управління і права. До того працював там асистентом кафедри, старшим викладачем, завідувачем кафедри, доцентом, професором кафедри цивільноправових дисциплін. Займався адвокатською діяльністю.

З 2019 року став радником президента України, у передвиборчій кампанії курував роботу експертних груп. Згодом пройшов до Ради за списком «Слуги Народу».


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька відбудеться вирішальний матч чемпіонату Волині з футболу серед аматорських команд
Наступна новина «Мінус один ворог», – депутатка від «Слуги народу» про смерть Антона Полякова. Її освистали в Раді
Схожі новини