Саакашвілі просить захисту від політичних переслідувань, - волинський координатор «Руху нових сил»

Координтор «Руху нових сил» на Волині Сергій Адамчук прокоментував ситуацію з одіозним політиком Михайлом Саакашвілі. 

«Усе, що відбувалося на кордоні президент України Петро Порошенко зробив з політичних мотивів», – упевнений Сергій Адамчук.

Михайло Саакашвілі повернувся до України, аби оскаржити Указ президента про позбавлення його громадянства. Польська сторона пропустила політика без проблем у пункті пропуску, каже пан Сергій і запевняє – українська сторона, розуміючи, що в законний спосіб пропустити політика не вдасться, вжила методів фізичного впливу, підтягнувши до кордону і прикордонників, і поліцію. На запитання: «Чому так багато силовиків?», відповіли, що ПП «Шигині» замінований. Але ні саперів, ні службових псів там не було, каже Сергій Адамчук.

Учора Саакашвілі звернувся до міграційної служби із заявою про додатковий захист від політичних переслідувань у Грузії. В політика немає офіційного підтвердження того, що він не є громадянином України, лише копія Указу Президента, стверджує регіональний координатор.

За його словами, Михайло Саакашвілі спочатку повинен отримати офіційне повідомлення про позбавлення громадянства.

Зараз Михайло Саакашвілі перебуває у львівському готелі «Леополіс». Сьогодні, 12 вересня, о 7 годині туди прийшли прикордонники і вручили йому документ про незаконний перетин державного кордону. Наразі прикордонники складають адмінпротокол про порушення на державному кордоні. Окремі активісти, яких ідентифікували на кордоні, уже затримані. 

Як стало відомо із загальноукраїнських ЗМІ, міністр внутрішніх справ Аваком запропонував Саакашвілі вихід із ситуації, що склалася, пройти паспортний контроль і прийти на допит.

Нагадаємо, 10 вересня ПП «Шегині» разом із Михайлом Саакашвілі нібито незаконно перетнули і кілька депутатів Верховної ради України. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Після втрати зору, чоловік став відомим фотографом
Наступна новина Учасниця Міс-Україна-2017 пояснила, чому не оголилась на сцені
Схожі новини