Комісія облради не захотіла продовжити контракт директорці санаторію «Пролісок» Валентині Касарді

Санаторій «Пролісок» чекає на нового керівника. 14 лютого закінчився контракт із багаторічним директором санаторію Валентиною Касардою. «Майнова» комісія, яка розглядала питання, чи продовжувати термін дії контракту, прийняла рішення залишити Валентину Касарду виконувачем обов’язків терміном на три місяці.

Саме за цей час має пройти конкурс на заміщення посади директора санаторію.

На скільки часу продовжити контракт з Валентино Касардою і чи продовжити взагалі, члени «майнової» комісії та депутати обласної ради обговорювали жваво, а подекуди і різко.

Святослав Кравчук обурювався, що питання щодо пані Касарди «тягнулося» до останнього.

«Чому за три місяці чи півроку не можна було оголосити конкурс, щоб станом на сьогодні, в день закінчення контракту, ми вже знали ім’я людини, яка буде керувати санаторієм?! Ми знову почали ігри, які ні до чого доброго не приводять. Як людина може працювати, якщо вона знає, що вона тимчасова? Колектив теж знаходиться в підвішеному стані», - став на захист Валентини Іванівни Святослав Кравчук.

Він пропонував продовжити контракт з Касардою до 14 лютого 2019 року, а в листопаді цього року,  тобто за три місяці до закінчення контракту, оголосити конкурс на заміщення посади. Однак, його пропозицію підтримали всього двоє членів комісії з питань майна.

Депутат обласної ради В’ячеслав Рубльов дивувався, чому навколо саме керівника «Проліску» виникли суперечки. За його словами, керівників онкодиспансеру, інфекційної лікарні, на черзі – обласної лікарні, призначали через конкурс і по закінченню контракту з керівниками і жодних заперечень ні у кого не виникало.

Тому В’ячеслав Рубльов пропонував призначити Валентину Касарду виконуючим обов’язки директора санаторію до завершення конкурсу, тобто до середини травня. Зрештою більшістю голосів ця пропозиція була підтримана.

Валентина Касарда покинула засідання комісії одразу після голосування пропозиції Святослава Кравчука.

«Ми ж розуміємо, через що увесь сир-бор. Комусь «засвербів» санаторій. По-іншому я не розцінюю цю ситуацію. Колектив дуже збуджений, але поки я фактично є директором, ми тримаємося купи. Проте, впевнена, що, як я піду, то відсотків 40 колективу піде за мною. Санаторій залишиться без лікарів, а свої кадри ми готували з 2003 року: вони проходили навчання в міжнародних школах, і їх заберуть з руками і ногами навіть сусіди – «Червона калина» хоча б. санаторій розвивається успішно. У минулому році ми наростили фінансові обороти на 25 відсотків, залишилося привести до ладу господарську частину та облаштувати пірс на пляжі… Все посиплеться, якщо я піду», - сказала Валентина Касарда.

Як відомо, шансів очолити санаторій у Валентини Касарди вже немає, оскільки кадрова комісія обласної ради нещодавно прийняла рішення про те, що керівниками комунальних закладів не можуть бути особи, які досягли пенсійного віку.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку побралися найстарші молодята
Наступна новина У Луцьку 14 лютого одружили найстаршу пару. ВІДЕО
Схожі новини