Савченко пообіцяв побудувати нову школу на Волині. ВІДЕО

Блоки на місці недобудованої школи

У селі Оленине Камінь-Каширського району ще 5 років тому планували звести нову школу, проте донині там лежать просто блоки.

Навчальний заклад почали зводити у 2013-му. Тоді у жовтні у фундамент офіційно заклали капсулу. Сільський голова Олександр Струк розповідає, що будували недовго - до січня, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Це мала бути повна середня школа на 220 дітей, але обставини склалися так, що будівництво прийшлось зупинити», – розповів Олександр Струк. 

За словами голови, зупинили будівництво, бо на сході України почалися бойові дії. У 2014 школа вартувала вісімнадцять мільйонів, нині - уже близько п'ятдесяти. Учні навчаються у двох приміщеннях, одне з них побудували нещодавно. 

«В нас для старших класів (5-9 класів) умови більш-менш нормальні, бо побудували приміщення. А корпус молодших школярів дуже холодний. Ну зараз ще зими такої нема сильної, то терпимо. Їдальня он теж приміщення таке пристосоване, всі приміщення пристосовані. Бібліотеки немає, спортзалу - оце наші проблеми такі», –  повідомила директорка Оленинської школи Валентина Носовська

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Відремонтували скандальну маневицьку школу, в якій протікав дах

Грошей на продовження будівництва у селі немає, тому оленинці звернулися за допомогою до керівництва області. 

«Є й речі, без яких обійтися не можна. Маленькі діти повинні любити науку, повинні отримувати задоволення. Напевно десь відмовимось від якогось величного спортзалу, які ми планували чи стадіону і будемо робити. Втиснемося, виходу немає», – заявив голова Волинської ОДА Олександр Савченко

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Герої не вмирають: у Луцьку вшанували пам'ять полеглих на Майдані. ФОТО
Наступна новина Рівень шлюбності: де на Волині найбільше одружуються
Схожі новини