Що думають волинські водії та експерти про збільшення штрафу за водіння без ременя безпеки. ВІДЕО

Фото ілюстративне. Джерело - https://prostonews.com.ua

Нардеп та експерти прокоментували законопроект про підвищення штрафів для кермувальників, які не користуються пасками безпеки, майже у 17 разів, який надійшов нещодавно у парламент.

Про це ідеться у сюжеті Сфери-ТВ.

Відповідно до документа, штраф має зрости з  51 гривні до 850. 

Народний депутат Ігор Лапін каже, що перш ніж приймати такий законопроект, потрібно добре вивчити всі «за» та «проти», але в цілому він «за» такі нововведення.

«Чи спрацює підвищення штрафів? Думаю, що спрацює. Тому що штраф доведеться платити не тільки водієві за себе. Він має контролювати, щоб пасажири були пристебнуті. Виходячи з того, наскільки зараз серйозна аварійна ситуація на дорогах, ремені безпеки часто-густо рятують життя», – зазначив обранець.

Безсумнівно, наповнювати держбюджет якось потрібно, тож чому б це не зробити з кишень простих водіїв кажуть громадські експерти.

«В цій галузі має бути відповідна системна політика, і в першу чергу спрямована на виховання шляхом зміни поведінки водіїв, а не шляхом жорсткого вибивання грошей із них. Це фактично повернення до тих самих методів, які були ще в часи Януковича. Тільки тоді брали все це готівкою поза протоколом, а тепер намагаються залатати дірявий бюджет різного роду способами», – сказав експерт ГО «Волинський блок» Сергій Адамчук.

Черговою піар-акцією поліцейських руками нардепів називає даний законопроект представник українського моніторингу з дотримання прав людини в правоохоронних органах Антон Цісарук.

Самі водії вважають, що не штрафами, а нормальними роз’ясненнями потрібно стимулювати їх до тих чи інших змін.

Окрім підняття штрафів, вводять також інші зміни. Ширину смуг руху як у містах, так і в селах планують суттєво звузити, рівняючись на європейські стандарти безпеки на дорогах.

Оновлені державні будівельні норми набудуть чинності вже з 1 вересня цього року. Тож водіям доведеться переналаштовуватись їздити на новий лад.

Натомість волинські автолюбителі кажуть, краще б щоб як політики, так і поліцейські почали з себе та навчились елементарного виховання та професійності у роботі, а тоді вже брались за простих і без того бідних людей.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Студентка волинського медколеджу перемогла на всеукраїнському конкурсі. ФОТО
Наступна новина Знайдена у канаві на Волині свиня загинула не від африканської чуми
Схожі новини