Щоб погасити борги книгарні «Планета» у Луцьку, треба знайти 310 тисяч гривень

Одна з популярних книгарень у Луцьку має чималі борги. Для того, щоб погасити борги  книгарні «Планета» у Луцьку, треба знайти 310 тисяч гривень з бюджету області. 

У травні цього року обласна рада прийняла рішення реорганізувати торгово-виробниче підприємство «Планета» шляхом приєднання до комунального підприємства «Освіта».

Нагадаємо, ініціатором була  тимчасова контрольна комісія обласної ради з питань проведення перевірки діяльності підприємств, установ та організацій, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області, яка попередньо заслухала звіт керівника «Планети». Члени комісії зійшлися на тому, що об'єднання двох книгарень – ефективне господарське рішення, оскільки ТВП «Планета» збанкрутувало.

На сьогодні створено ліквідаційну комісію, яку очолює директор КП «Освіта» Оксана Грінченко. Для вирішення процедруних моментів для діючої комунальної книгарні було виділено 100 тис. грн в обласному бюджеті. Між тим, зі слів пані Грінченко, цих коштів не вистачає, аби вирішити всі питання з реорганізацією «Планети». Зокрема, заборгованість по зарплаті перед працівниками підприємства, що реорганізовується, становить 130 тис. грн. Крім того, книгарня мусить сплатити 50 тис. грн за компослуги та погасити 129 тис. грн кредиторської заборгованості.


 #БудьПершим – підписуйся на нас у соцмережах : facebook instagram telegram youtube


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україна опинилася в кінці світового рейтингу якості доріг
Наступна новина П'ять порад для схуднення, які насправді не допомагають
Схожі новини