Шість способів прикрасити весільні келихи

Фото ілюстративне

Весілля – приємна та водночас клопітка подія. Потрібно врахувати багато нюансів, придбати або створити оригінальні прикраси, в тому числі весільні фужери.

Вони вважаються символом щасливого подружнього життя. Бокали зберігають в родині та використовують у подальшому під час святкування ювілеїв. Дізнайтесь, за допомогою яких матеріалів найчастіше прикрашають келихи для молодят.

Мереживо

Для декорування весільних бокалів використовують техніку, яка передбачає поєднання тканини і мережива. Важливо підібрати матеріал, колір якого буде відповідати стилю торжества.

Ніжку обгорніть стрічкою, бантом, зробіть «спідничку» з мережива. Додатково наклейте на поверхні стрази, намистини або бісер. Вони допоможуть приховати нерівності. Для надійної фіксації декоративних елементів використовуйте клейовий пістолет. Клей наносьте по одній краплі. Зайва кількість клею погіршить зовнішній вигляд фужерів.

Штучні квіти

Весільні бокали прикрасьте дрібними штучними трояндами. Квіти можна покрити золотою аерозольною фарбою, доповнити атласними стрічками. Чудово виглядають келихи, прикрашені червоними пелюстками штучної півонії.

Стрічка

Вигідно прикрашати бокали для молодят атласними або шовковими стрічками. З них можна створити складні конструкції або оригінально зав’язати пишний бант. Із стрічки можна змайструвати штучну троянду, з довгих відрізків сформувати листя. Вироби фіксують за допомогою клею та декорують стразами, намистинами або бісером. Можна використовувати однакового розміру стрічки різні за фактурою.

Фарба

Келихи на весілля можна розписати, наносячи візерунки, орнаменти, прості лінії. Цікаво виглядають бокали з ініціалами молодят, датою весілля, намальованими фігурами наречених. Перед початком роботи фужери протирають ацетоном або спиртом. Для створення композицій використовуйте спеціальні акрилові фарби для малювання по склу. Для закріплення візерунків келихи протягом 30 хвилин витримують в духовій шафі.

Можна скористатися звичайним лаком для нігтів, але нанесені візерунки швидко зітруться з поверхні. За допомогою спеціальних трафаретів отримуйте чудові візерунки, зафарбуйте їх та присипте блискітками. Весільний посуд ще можна покрити золотистим спреєм-фарбою.

Неординарне оздоблення весільних бокалів для шампанського передбачає використання незвичайних матеріалів, в тому числі різнокольорового пір’я. Доречно його поєднувати з мініатюрними штучними трояндами, намистинами та стразами. Пір’я фіксують в нижній частині, щоб воно не перешкоджало вживанню напоїв.

Тканина

Скориставшись тканиною, можна оформити фужери у вигляді молодят. З чорних та білих відрізів створіть «сорочку» та «метелик», наклейте кілька дрібних ґудзиків, імітуючи фрак нареченого. Органзу білого кольору зберіть на нитку та наклейте на келих, створюючи «весільну сукню» нареченої. Прикрасьте її бусинами, невеликими брошками. З атласної стрічки зробіть імпровізовану фату. При оформленні келихів у вигляді молодят можна фантазувати, об’єднувати різноманітні елементи декору.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Безпечна, але є питання щодо ефективності», – Комаровський про вакцину CoronaVac
Наступна новина Як будуть проходити служби у волинських церквах на Вербну неділю та Великдень
Схожі новини