«7 гривень за проїзд нас не врятують», - луцький перевізник

Фото ілюстративне, джерело: kurs.if.ua

Директор Луцького АТП 10701 Сергій Дьомін вважає, що підняття вартості проїзду у маршрутках до семи гривень ситуацію не покращить, бо пальне постійно дорожчає.

Про це він розповів «Першому».

Нагадаємо, на Волині подорожчав проїзд у міжміських автобусах.

Луцькі перевізники також кажуть, що тариф у п’ять гривень не покриває їхніх витрат.

«Візьмемо для прикладу маршрут №3. Коли запроваджували тариф у п’ять гривень, там розрахунковий тариф був 4,5 гривень. Тобто ми заробляли 50 копійок. А зараз за рахунок підвищення вартості пального розрахунковий тариф там 5,56 гривень. І це ми рахували при вартості пального у 29 гривень за літр, а на сьогодні його оптова ціна – 31 гривня», - наголошує перевізник.

«Ми працюємо у збиток. Вчора взяли кредит на пальне, сьогодні не зможемо розрахуватись за нього, а за що брати завтра? У нас найгірші маршрути у місті. В того ж «Санрайзу» на маршруті №2, коли запроваджували тариф у 5 гривень, розрахунковий тариф був 3 гривні. Заробіток – 2 гривні. Є різниця?» - додає Сергій Дьомін.

З його слів, підвищення вартості проїзду до 7 гривень не врятує ситуацію, бо пальне постійно дорожчає, а лучани не можуть платити за проїзд все більші і більші суми.

«Вартість проїзду для лучан має бути за найнижчим розрахунковим тарифом, наприклад 4 гривні, а решту місто повинне компенсувати перевізникам. Інакше тариф постійно потрібно буде піднімати. 7 гривень можуть тільки залишити все на тому ж рівні, що є зараз. А він не влаштовує ні пасажирів, ні перевізників», - резюмує підприємець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Учасниць ток-шоу «Пігмаліон 3D» навчали позувати перед камерою
Наступна новина Фінансування Суспільного хочуть суттєво зрізати
Схожі новини