Скільки держава витрачає на одного військового

Уряд України розглядає збільшення військового збору для фінансування армії, оскільки міжнародні партнери не надають коштів на Збройні сили України.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише УНІАН

«Коли ми планували бюджет 2024 року спільно з МВФ, одним з прогнозів партнерів було, що війна буде тривати до літа 2024 року. Відповідно в бюджеті були заплановані військові витрати такими, якими вони зараз є. Але у нас триває мобілізація, дозаповнення вакансій в ЗСУ, це потребує більшого фінансування. Ми знаємо, що фінансування кожного нашого військового для бюджету вартує 1,2 млн гривень. Відповідно, коли ми добираємо людей, ми маємо збільшувати бюджет наших Збройних сил. Цифра в 500 млрд, яка озвучена і подана - це той дефіцит, який потрібен нашим Збройним силам до кінця цього року», – сказав прем’єр-міністр під час прес-конференції.     

За його словами, в наступному році наш план має враховувати нові реалії, і саме в цьому напрямі нині триває дискусія з МВФ щодо подальшого фінансування.

«Партнери не дають кошти на Збройні сили, ми маємо фінансувати самостійно. Ми знаходимо ресурси як в запозиченнях на внутрішньому ринку, так і в інших фінансових інструментах. Але важливо, що Україна фінансує армію самостійно. І тому одним з джерел ми бачимо збільшення військового збору і питання справедливого розподілу військового збору в українському суспільстві. Це, власне, те, що подав Кабмін як пропозицію», – заявив Шмигаль. 

Крім того, Кабмін розраховує отримати близько 50 млрд гривень від конфіскованих російських активів, які будуть використані як для фінансування дефіциту бюджету, так і для військових потреб.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Встановили, хто організував удар по «Охматдиту» в Києві
Наступна новина Дідусь приїхав з фронту. Опублікували зворушливе відео