Скільки водойм на Волині не облаштовані рятувальними постами

Працівники ДСНС області напередодні спекотних вихідних на Волині провели рейдові перевірки місць відпочинку на водоймах у Старовижівському, Ковельському та Турійському районах. Виявили ряд порушень.

Про це розповів Суспільному начальник відділу ДСНС Волині Олександр Бугайчук.

Озеро Сомину у Турійському районі одне з найбільших. Тут щодня багато відпочивальників, - каже Олександр Бугайчук. Фахівець каже, що тут порушені норми облаштування безпечної водойми для купання: немає рятувального посту, рятувальників, на озері відсутні "буйки" для визначення меж дозволеного купання в озері, а на березі відсутня табличка "купатись заборонено".

Штрафувати відпочивальників рятувальник права не мають, тому роздають пояснювальні листівки та проводять профілактичні бесіди.

На озері Пісочне, що у Старовижівському районі, рятувальний пост не працює другий рік через невизначеність орендарів, - пояснює місцевий селищний голова Василь Камінський. Каже, що над облаштуванням рятувального посту працюють.

Загалом на Волині із 32 визначених місць для купання, обладнані рятувальними постами лише - 27. Зі слів Олександра Бугайчука, проблемними лишаються два райони – Ковельський, тут рятувальних постів не має на озерах Сомин, Пісочне, Велимче і Турійське та Луцький, тут на двох озера в селах Озеро та Озерце немає рятувальників.

За облаштування водойм рятувальними постами мають дбати органи місцевого самоврядування. Всього на Волині шість озер та ставків, в яких небезпечно купатися, бо немає рятувальників, - каже Олександр Бугайчук.

Всього з початку року загинуло 19 людей, з них три дитини, - повідомляють в ГУ ДСНС Волині.

Читайте також: У Ковелі в штучному ставку втопився чоловік


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за минулу добу виявили 290 хворих на коронавірус
Наступна новина На Волині за минулу добу виявили лише 2 хворих на коронавірус