Скільком українцям треба зробити щеплення, щоб подолати епідемію коронавірусу? Думка вченого

Фото ілюстративне

Щоб зупинити епідемію коронавірусу в Україні, слід вакцинувати близько 30 мільйонів людей. Причому ці щеплення потрібно зробити до кінця 2021 року.

Зробити щеплення тільки 20 мільйонів українців протягом наступних двох років буде недостатньо, щоб подолати епідемію, заявив академік Національної академії наук України Сергій Комісаренко в інтерв’ю РБК-Україна.

«Я вважаю, що треба було би провакцинувати приблизно 30 мільйонів осіб. На жаль, у нас в Україні є люди, які виступають категорично проти вакцин, що є вкрай небезпечним і для них самих, і для їхніх близьких, і взагалі для країни. Бажано, щоби якомога більше людей провакцинувалися», – наголосив академік.

Він зауважив, що потрібно створити такі умови, щоб більшість людей були нечутливими до дії вірусу – щоби в них був активний імунітет, щоби їхня імунна система мала відповідну імунну пам'ять.

На його думку, це залежатиме щонайменше від двох чинників: від стану імунітету цієї людини і від якості вакцини.

«Я дуже сподіваюсь, що в України будуть високоякісні вакцини», – сказав Комісаренко.

«Тому я думаю, що 20 мільйонів – це мало, але це краще, ніж 4 чи 8 мільйонів. Також я переконаний, що два чи півтора роки – занадто довго. Треба докласти максимум зусиль для більш повної – 30-35 мільйонів громадян України – і вчасної вакцинації, завершити її до кінця 2021 року», – додав учений.

Нагадаємо, 27 грудня у Польщі розпочали робити щеплення проти коронавірусу. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хто у Луцьку в 2021-му матиме право безкоштовно їздити у міському транспорті
Наступна новина Як правильно вибирати ботильйони: що радять фахівці
Схожі новини