«Сподіваюсь, не буде потреби госпіталізувати хворих на коронавірус у дитячу лікарню», – Ващенюк

Головний медик Волині Ігор Ващенюк сказав, що дітей із коронавірусом у першу чергу госпіталізуватимуть в інфекційну лікарню. Якщо ж там місця закінчаться, залучатимуть Волинську обласну дитячу лікарню. Однак ні персонал, ні пацієнти ніяким чином не перетинатимуться з онкогематологічним відділенням.

У цьому запевнив посадовець під час брифінгу у п’ятницю, 3 квітня.

Нагадаємо, опорний пункт для хворих на коронавірус дітей планують створити на другому поверсі обласної дитячої лікарні. Це – поруч з онкогематологічним центром. Батьки його пацієнтів занепокоєні, адже діти з онкологічними захворюваннями мають ослаблений імунітет.

«Я сподіваюсь, що потреби госпіталізувати в обласну лікарню дітей з коронавірусом не буде. В обласній інфекційній лікарні є дитячі ліжка, і в першу чергу їх госпіталізуватимуть у цей заклад. Дитяча лікарня залучатиметься лише, якщо будуть діти, які потребуватимуть дихальної підтримки, і з якими не впорається інфекційна», – сказав Ігор Ващенюк.

«Дитяча лікарня буде закладом не першої, а другої-третьої хвилі. Але історія з Луцькою міською лікарнею показує, що ніхто не застрахований (в міській лікарні захворіло 8 медиків, – ред.). Не виключається, що дитина потрапить у лікарню з іншим захворюванням, а в процесі виявиться, що є інфікування коронавірусом», – додав посадовець.

З його слів, потоки пацієнтів та персоналу відділення з хворими на коронавірус дітьми та онкогематологічного центру «ні в якому разі перетинатись не будуть».

Голова облради Ірина Вахович у фейсбуці розповіла про готовність закладу приймати хворих на коронавірус дітей.

«На першому поверсі лікарні є бокси, окремі, з киснем, деякі з виходом на вулицю. Там може поміститись 20 дітей. Це першочергові площі.
На другому поверсі роз’єднали повністю два відділення (потенційне з короновірусом та гематологію), у які захід навіть окремими приймальними відділеннями з вулиці. Між цими відділеннями хол, який закривається, і по ньому не буде жодного руху. На 2-му поверсі, у разі потреби, поміститься ще 35 дітей. Від гематології від‘єднано повністю, для жодних контактів не буде можливості», – запевнила Вахович.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Уряд посилив карантин. Що ще заборонили?
Наступна новина Карантинним постам на Волині виділять нові термометри, які не замерзають на холоді
Схожі новини