Стіни волонтерського штабу «Ангар» прикрашає стяг із Криму

Волонтерка з «Ангару» Ірина Новосад розповіла історію прапора, який прикрашає стіну штабу.

Допис розміщений на сторінці Ірини Новосад у фейсбуці.

«“Візьміть це. Я думаю, що у вас він збережеться”. З такими словами нам із Сергієм принесли до хати в Севастополі український прапор та тризубець, який зверху кріпиться на флагшток.

Це був 2014 рік. Приніс Кіріл. У той момент колаборант, який вступив у місцеву самооборону Севастополя. Військовий РФ сьогодні. Вчитель української мови тоді. І наш знайомий, з яким ми працювали пліч-о-пліч кілька років та жили поряд на одному подвір'ї. Прапор стояв у холі однієї з місцевих шкіл Севастополя, де власне і працював Кіріл зі своєю дружиною Танею, такою самою колаборанткою.

Ми взяли це все. Сховали. Рік берегли. Звісно, що нікому не розповідали», – ділиться волонтерка.

Ірина розповідає, що коли пакували речі на виїзд, то добре сховали український прапор і тризубець.

«Тоді зберігати, перевозити, тим більше через перевірку ФСБ, такі речі було наднебезпечно. Зараз усі розуміють чому. Тоді я відчувала себе трохи одинокою у своїх печалях, мало хто розумів, навіщо ми взагалі ризикували. Ворожі ракети нарешті все доступно пояснили та достукалися й до тих, хто був глухим вісім довгих років і грався в "какую разніцу". Хто свідомо чи несвідомо знецінював наші символи, культуру та державність!

Дивіться на фото! Сьогодні цей кримський прапор висить у нашому штабі "АНГАР". Де щодня працює 40 волонтерів для того, щоб р@усні була пі@@@да!

І тому наш прапор обов'язково повернеться додому у Крим! Зовсім скоро!», – написала волонтерка.

Читайте також: У Луцьку підійняли найвищий в області український стяг


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку з меморіалу знімають радянську зірку
Наступна новина Водія, який на смерть збив лучанку, не взяли під варту
Схожі новини