Сучасні стилі та кольори в інтер'єрі: поради від дизайн-студії PLAFON studio

Кожне помешкання повинне бути не просто банальним місцем проживанням, а територією комфорту та затишку. Зробити його таким можна завдяки продуманому дизайну, вдало підібраній кольоровій гамі та меблям.

Які стилі, тенденції, кольори переважають в дизайні інтер’єрів у 2018 році, «Першому» розповіла керівник луцької дизайн-студії PLAFON studio Аліна Горбатюк.

«Коли люди приступають до розробки дизайну інтер’єру квартири, часто вони розгублені. Оскільки дизайн квартири робиться не на рік чи два. Важливо, щоб не тільки зараз, а й в майбутньому він приносив задоволення», - переконана дизайнер.

Тож вона рекомендує, підходити до вибору дизайну інтер’єру практично.

«Кожна кімната має своє функціональне призначення. Житло людини відображає внутрішній світ, погляди, показує його, як особистість. Тому головне для дизайнера відчути клієнта, створити гармонійний дизайн, який принесе задоволення, створить затишок і комфорт в оселі. Адже, перебуваючи в приємних, спокійних умовах, людина відновлює сили, заряджається енергією», - каже Аліна Горбатюк.

СТИЛІ ІНТЕР’ЄРУ: ЯКИМИ ВОНИ БУВАЮТЬ?

Загалом, за словами власниці дизайн-студії, є три основних напрямки стилів інтер’єру: класичний, сучасний та етнічний.

«Часто буває так, що в приміщенні використовують змішаний стиль(еклектика), але для цього потрібна кваліфікація та високий художній смак. В еклектиці найчастіше поєднуються два-три стилі. Почуття міри та гарний смак в еклектиці в результаті дають неповторний, приголомшливий ефект», - наголошує дизайнер.

Сучасна класика – один з найпоширеніших стилів інтер’єру. Цей стиль, не прив’язаний до модних тенденцій, які постійно змінюються. Гармонія та елегантність, які є характерними рисами сучасної класики, постійно залишаються актуальними. Меблі в стилі сучасна класика виглядають монументально та дорого, є головним елементом в створенні інтер’єру.

З матеріалів у сучасній класиці переважають натуральні камінь та дерево. Дизайн інтер’єру за звичай доповнюють колонами, ліпниною та багетами. В наші дні цей стиль часто поєднують з мінімалізмом, використовуючи мінімум декоративних елементів.

Мінімалізм в інтер’єрі, як на мене, - це виграшний варіант, який завжди буде актуальним, а для його реалізації не потрібно великих грошових вкладень

«До речі, стиль мінімалізм є одним з найпопулярніших. Основною рисою є простота і свобода простору, функціональність. Інтер’єр повинен виглядати просто, але водночас витончено і футуристично…

У колірному оформленні використовують один-два кольори, часто білий і яскраві акценти. Найважливіше – правильно спланований простір і багато світла. М’які меблі мають прості геометричні форми.

Мінімалізм в інтер’єрі, як на мене, – це виграшний варіант, який завжди буде актуальним, а для його реалізації не потрібно великих грошових вкладень», – наголосила Аліна Горбатюк.

Рекомендовані стилі інтер’єру для новобудов: мінімалізм, сучасна класика, хай-тек, індустріальний стиль (лофт).

Ідеальний стиль для типових будинків (хрущовки) – мінімалізм. Так званий скандинавський стиль – відмінне рішення: нейтральний інтер’єр дозволяє візуально розширити простір маленької квартири

Рекомендований дизайн інтер’єру в дореволюційних, довоєнних будинках і пам’ятниках архітектури – в стилях ампір, ар-деко, модерн, мінімалізм. У них також виграшно виглядають класичні інтер’єри (бароко, рококо), але можна і експериментувати: мінімалізм в поєднанні з елементами класичного стилю.

ЯК ПРАВИЛЬНО ВИЗНАЧИТИСЬ З НАПРЯМКОМ СТИЛЮ?

1.

Щоб зробити правильний вибір дизайну, варто знайти компроміс між зручністю майбутнього інтер’єру та смаком власників помешкання.

«Квартира — це ваше обличчя, а значить, вона повинна відображати вашу індивідуальність», – переконана Аліна Горбатюк.


2.

Пам’ятайте, що в першу чергу необхідно спрямувати зусилля на створення затишної обстановки для себе, а не для того, щоб дизайном вашої оселі захоплювалися інші.


3.

Якщо  ви — консерватор, то швидше за усе вам буде імпонувати класичний стиль або його стилізація, яка відмінно поєднується з іншими напрямками дизайну.


4.

Якщо ви — мобільна людина, знаходитеся постійно в русі і пошуку, то ваш стиль — модерн або еклектика, які зможуть підкреслити вашу особливість і індивідуальність.


5.

Якщо ви звикли до чітких, зважених рішень і світ для вас ділиться на чорне і біле, то цілком очевидно, що Вам ідеально підійде мінімалізм, який передбачає можливість поєднання строгих пропорцій і використання конструктивних рішень.


Також дизайнерка наголошує, що стилістичні рішення повинні стосуватися всіх приміщень. «Можна всю квартиру виконати в одному стилі або в кожній кімнаті знайти своє індивідуальне стильове рішення», - каже вона.

ЯК ДОТРИМУВАТИСЯ ОБРАНОГО СТИЛЮ?

«Зазвичай, головним критерієм для вибору дизайну є ціна. Не намагайтеся замінити дорогі предмети на прості та дешеві, зберігайте природність та не робіть копій. Краще вибрати для свого інтер’єру дешевші, але не менш якісні предмети декору», – радить директор дизайн-студії.

Також важливим критерієм, за словами Аліни Горбатюк, є висота стелі та площа квартири.

«Зараз є модними такі стилі, які вимагають великий простір та велику кількість декору. Якщо у вас невелика площа, то вам потрібно вибрати стиль, який розширить простір візуально.

Всім відомо, що кожен колір може мати різний психологічний вплив на людину. Тому, потрібно підібрати таку інтенсивність та контраст кольорів, щоб у майбутньому почувати себе комфортно. Якщо у будинку або квартирі люди різного віку проживають разом, то необхідністю є змішання стилів та їхнє плавне поєднання», – розповіла дизайнерка.

КОЛЬОРОВА ГАМА ТА МЕБЛІ В ІНТЕР’ЄРІ. ТРЕНДИ-2018

Теплі кольори та відтінки. Все частіше дизайнери замінюють холодні та нейтральні кольори на теплі відтінки. Жовтий, червоний, оранжевий – безсумнівні тренди в інтер’єрі.

Золотисто-мідні акценти. Модні тенденції спрямовані на створення теплого та комфортного середовища. Холодний блиск металевої фурнітури з неіржавіючої сталі поступається м’яким відблискам латуні. Золотаві та мідні світильники, бронзове оздоблення добре міксуються з сучасними меблями, доповнюють обстановку з дерева та полірованого каменю.

Художній прийом «тон в тон». Меблі, двері чи інші елементи інтер’єру, виконані у колірній палітрі в тон зі стінами, – новий прийом в цьому сезоні. Чарівність простих рішень працює на підкреслення стилю, додає таємничості та містичності дизайну.

Натуральні матеріали та виразні фактури. У 2018 році актуальним буде навіть не сам факт використання природних матеріалів для оздоблення, а акцент на їхньому походженні. Найбільш модними вважаються ті види деревини та каменю, які властиві вашій місцевості.

Об’єм та м’якість велюрових меблів. Ідеї диванів та крісел сезону-2018, нагадують м’які меблі 50-70-х років минулого століття. Такі ж об’ємні, з похилими підлокітниками, вони вже своїм виглядом закликають зручно розміститися з книжкою у вітальні.

Світильники ручної роботи. Освітлення грає не останню роль у створенні комфорту. Світильники ручної роботи підкреслюють ексклюзивність та індивідуальність інтер’єру. Це нова фішка, яку оцінять прихильники хенд-мейду.


PLAFON studio всім замовникам дарує приємний бонус – унікальну картину спеціально у Ваш інтер'єр від галереї The Room (автор - Юрій Чайка). Акція діє до 30 травня!

Більше інформації про дизайн інтер'єрів від PLAFON studio у Facebook та в Instagram @plafon_studio

або на сайті plafonstudio.com


Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)

Візаж та зачіска: Вікторія Ващук

Локація: Photo Studio 27


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Джамала стала мамою: співачка розсекретила ім'я малюка
Наступна новина На Волині відбуваються антитерористичні навчання
Схожі новини