«Це робота, яка приносить задовлення». Прикордонник-кінолог розповів про службу і вибір професії

Кінолог-початківець Ігор Харченко розповів про своє рішення стати прикордонником та чому обрв саме кінологію як напрямок служби. Каже: на вибір неабияк вплинула любов до собак та прагнення захищати державні кордони.

Про це пише Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

"Вирішальним у виборі професії стала любов до собак і бажання боронити державні рубежі. Тому я обрав ту роботу, яка приносить мені задоволення і де я можу бути корисним своїй державі", — зазначив прикордонник.

Ігор служить лише кілька місяців і наразі проходить навчання разом зі своєю бельгійською вівчаркою Кірою, навчаючись виявляти зброю та вибухівку.

"Про прикордонну службу я знаю ще з дитинства, адже мій тато був прикордонником. І це мої найприємніші спогади. Досі пам’ятаю, як тато одягав військову форму, вчив мене її прасувати. Тож зараз я вирішив сам спробувати пройти цей шлях і випробувати себе", — поділився Ігор.

Кінологія, за його словами, вимагає не лише розуміння тварин, але й сильної волі та наполегливості.

"Я вирішив стати кінологом, щоб досконаліше опанувати цю справу, навчити свою собаку не лише виконувати усі команди, а й розуміти її поведінку, навчитися взаємодіяти і стати однією командою", — розповідає кінолог.

Тож для усіх охочих стати кінологом прикордонник радить в першу чергу набратися терпіння, бути наполегливим і спостерігати за поведінкою свого чотирилапого напарника. Кожна тварина має свій характер і важливо до кожного знайти підхід, ну і головне – це любити собаку. Лише так можна досягти бажаного результату у цій справі, а головне – ви знайдете собі справжнього, вірного друга.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина До останньої хвилини життя боровся з ворогом: спомин про Героя з Волині