«Церква покличе – підемо», - Михаїл про можливість очолити Єдину помісну церкву

Митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл прокоментував інформацію про можливість очолити нову автокефальну церкву після  об’єднавчого Собору. Зокрема Михаїл наголосив, що заяви про його предстоятельство – це лише вислови спостерігачів і аналітиків.

Про це владика розповів у інтерв'ю Главкому.

«Заяви про моє предстоятельство – це лише вислови спостерігачів, аналітиків про те хто фаворит, а хто – ні. Я давно обрав спосіб виконувати рішення церкви. Церква покличе – підемо (на предстоятельство), а якщо не покличе – не підемо. У нас у церкві немає самовисунення і тому сказати чи готовий я, чи ні – не можу. Спочатку від архієреїв має бути висунення кандидатур. А коли тебе обирають, тільки тоді ти наприкінці кажеш, чи готовий, чи робиш самовідвід. Як я можу сказати чи я готовий, якщо мене можуть не висунути?», – розповів Михаїл.

«Це буде таємне голосування серед архієреїв, імена яких будуть записані в бюлетенях. Кожен архієрей має право бути обраним предстоятелем Української церкви і має один голос під час голосування», – додав владика.

Зазначимо, Митрополита Михаїла разом із митрополитом Єпіфанієм називають одними із найбільш вірогідних кандидатів на предстоятельство Єдиної помісної церкви.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сільським лікарям на Волині придбають нові автомобілі
Наступна новина «Очисти шафу»: на Волині зібрали одяг для понад сотні людей. ФОТО
Схожі новини