Цигарки подорожчають на 4-5 гривень

Цього року вартість пачки сигарет в Україні виросте на 4-5 гривень в результаті зростання акцизів на 29,7%. Так вважають виробники тютюнових виробів, повідомляє Інтерфакс.

«Ми оцінюємо, що після підвищення акцизного податку на 29,7% в 2018 році в середньому ціна пачки сигарет зросте на 4-5 гривень», – сказав начальник відділу роботи з державними органами компанії «Брітіш Американ Тобакко Україна» Юрій Рилач.

«Однак необхідно враховувати, що на зростання цін впливає не тільки зростання акцизного податку, а й вартість сировини, напівфабрикатів, електроенергії, оплати праці та інших складових, зокрема й девальвація національної валюти», – додав він.

Менеджер з питань фіскального регулювання компанії «JTI Україна» Андрій Фіта позитивно оцінює ухвалення парламентом змін до Податкового кодексу, які передбачають поступове – до 2025 року – підвищення специфічної ставки акцизного податку на тютюнові вироби та мінімального акцизного зобов'язання.

За словами Фіти, в ухваленому законі враховані зобов'язання України підвищити мінімальну ставку акцизу на сигарети до європейських показників – 90 євро за 1000 штук.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині СБУ виявила схованку з боєприпасами. ФОТО
Наступна новина Google вдалося вивести в офшори близько 16 млрд євро за 2016 рік
Схожі новини