У гімназії на Волині відкрили Меморіальну дошку загиблому Герою. ФОТО

18 листопада у селі Буяни на території Буянівської гімназії урочисто відкрили Меморіальну дошку випускнику закладу Павлу Синов’яту, який героїчно загинув, захищаючи рідну землю.

Про це повідомили в Торчинській громаді. 

На відкритті зібралися рідні та близькі Павла, очільник громади Юрій Кревський, представники селищної ради та гімназії, односельчани та школярі. Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Павла Синов'ята та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Почесне право відкрити Меморіальну дошку мали мама та сестра Героя.

«Ми вдячні Павлу і всім воїнам, що захищали й зараз боронять нашу рідну країну. Нехай ця меморіальна дошка нагадує наступним поколінням про героїчний вчинок Павла, а пам’ять про Героя України назавжди залишиться в серцях жителів нашої громади», – зазначив у промові селищний голова Юрій Кревський та подякував мамі, що виховали вірного та мужнього сина своєї країни.

Староста села Галина Кучер вручила мамі Героя ікону. А настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці Юрій Рудь освятив пам’ятний знак, до якого усі присутні піднесли квіти.

Синов’ят Павло народився 30 червня 1998 року, навчався в Буянівській школі з 2004- 2013 роки, любив грати теніс, шахи, футбол, мав багато призових відзнак з цих видів сорту. У 2013 році поступив у Локачинську філію Оваднівського професійного ліцею і здобув професію Тракторист- машиніст сільськогосподарського виробництва категорії “ А”, “ А2”, “ В” в 2016 році закінчив навчання. Після закінчення ліцею пішов працювати “ Кромберг енд Шуберт”, а в 2019 році був призваний на службу до лав Української армії, по завершенню служби повернувся працювати в “ Кромберг енд Шуберт”. А 24 лютого 2022 року страшна війна увірвалася в нашу країну і Павло був мобілізований 22 квітня до збройних сил України для захисту суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

Загинув 22 вересня 2022 року під час бойового завдання.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянам рекомендують зробити технічне обслуговування газових мереж і приладів перед зимою
Схожі новини