У Горохівському районі сім'я вирощує на фермі равликів

У селі Перемиль Горхівського району господарство вирощує равликів.

«31 жовтня представники райдержадміністрації здійснили робочу поїздку у фермерське господарство «Солодон», – повідомляє пресслужба Горохівської райдержадміністрації.

Засновником господарства є Світлана Ніколайко, а керівник –  її син Олександр Ніколайко. Працює тут вся сім’я Ніколайків.

Вони розпочали свою справу з вирощування равликів цого року.  Равликів вважають високобілковим, дієтичним продуктом, який за кордоном користується попитом.

Для їх вирощування потрібні спеціальні умови. У травні молюсків висаджують у спеціальні піддони, де вони ростуть протягом 4-х місяців.

Для того аби вирости здоровими, молюскам необхідна спеціальна трава. Равлики «живуть» на спеціальних щитах, які захищають їх від палючих променів сонця. Молюски ж активні цілу ніч, а вдень вони зазвичай відпочивають.

Після того як молюсків зібрано, їх миють, правильно сушать і зберігають у холодильниках. Там вони сплять. Весною равлики пробуджуються і вони відкладають ікру.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як «Велозона» «підсадила» Луцьк на велосипеди. Ми поговорили з її власниками
Наступна новина Кому на Волині платять найбільшу зарплату
Схожі новини