У Ківерцях - четвертий випадок сказу тварин

У Ківерцівському районі зареєстровано четвертий випадок сказу тварин.

Наразі у місті Ківерці від сказу загинуло домашнє кошеня. Лікарями-епідеміологами було проведено профілактичні заходи. Зокрема, виявлено коло контактних осіб, яких скеровано до районної лікарні, - інформує Волинський лабораторний центр.

У вогнищі сказу ветеринарною службою району під час проведених подвірних обходів хворих тварин не виявлено, щеплено проти сказу 6 свійських тварин.

На сьогодні ситуація контрольована та перебуває на рівні показників минулого року: за медичною допомогою з приводу укусів звернулось майже 1 тис. осіб; для надання необхідного профілактичного лікування заклади охорони здоров’я області забезпечені достатньою кількістю антирабічних препаратів.

Також контролюється ситуація щодо сказу тварин, підтверджених лабораторією ветеринарної медицини області (за 9 міс. вже виявлено сказ у 40 тварин).

Для вакцинації дикої фауни ветеринарна служба області використовує пероральну вакцину, що розкидається літаком на території лісових масивів (в т. ч. на початку жовтня цього року на території Ківерцівського району).


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинській податківиці, яку спіймали на хабарі, обрали запобіжний захід
Наступна новина Луцькі студенти нарешті «намітингували» собі тепло
Схожі новини