У луцьких аптеках з'явилися вакцини від грипу

Фото ілюстративне

У Волинську область надійшло 2 тисячі доз вакцини від грипу.

Про це повідомив директор ДВТП «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк, – інформує Волинський обласний центр громадського здоров'я.

Вакцини – «Джісі флю» (виробництва Кореї, містить 3 штами вірусу) та «Ваксігрип Тетра» (виробництва Франції, містить 4 штами). Вартість однієї дози вакцини – у межах 300 гривень.

Епідеміологічний сезон із захворюваності на ГРВІ та грип розпочався 30 вересня 2019 року і триватиме до 20 тижня 2020 року.

Як повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України, згідно з прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, під час епідсезону 2019-2020 в Україні циркулюватимуть 4 штами вірусу грипу:

«Канзас» (А/H3N2)

«Брісбен» (А/Н1N1)

«Колорадо» (належить до гілки B/Victoria)

«Пхукет» (належить до гілки B/Yamagata).

Із чотирьох вірусів новими для України є два – «Канзас» і «Брісбен».

У минулому епідсезоні в Україні переважав штам вірусу «Сингапур», від ускладнень грипу померли 64 людини.

Відповідно до законодавства, щеплення проти грипу не входять до Національного календаря щеплень, тому вакцину проти грипу не закуповують за кошти державного бюджету.

Її можна придбати в аптеці самостійно або за кошти підприємств, місцевих бюджетів для пріоритетних груп ризику (медпрацівники, вчителі, діти до 5 років, вагітні, літні люди, пацієнти із хронічними захворюваннями).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обміління Світязя. В озері утворилися три острови, – ЗМІ
Наступна новина У луцькій броварні гучно відгуляли день народження діджея
Схожі новини