У луцьких школах активно вакцинують вчителів. ФОТО

Фото ілюстративне

Через часті випадки захворюваності на кір та  відсутності щеплень від  дифтерії та правцю у луцьких школах активно почали вакциновувати працівників. Щеплення від цих інфекційних захворювань зробили у  ЗОШ №25. Крім цієї школи на минулому тижні проведено щеплення у гімназіях №4 та №14.

До управління охорони здоров'я Луцької міської ради звернулися начальник  управління освіти Зіновія Лещенко та директор ЗОШ №25 Віктор Цейко з проханням, зробити  щеплення від цих інфекційних захворювань працівникам школи, – повідомляють у прес-службі Луцької міської ради.

У медичному пункті школи 31 січня облаштували тимчасовий кабінет щеплень.

У деяких працівників вже протермінований період щеплень, адже дорослим потрібно вакцинуватися від дифтерії кожні 10 років. Щеплення від кору робиться в 1 рік, а в 6 років – ревакцинація. Дорослим   робиться у випадку небезпечної епідемічної ситуації, яка якраз є на даний момент у місті Луцьку.

Перед тим, як зробити щеплення, працівникам школи лікар загальної практики/сімейної медицини  провела відповідні огляди.

У підсумку було проведено щеплення 57 працівникам, з них 27- від кору.

Найближчим часом такі щеплення будуть зроблені працівникам гімназії №21.Далі планується вакцинування працівників інших шкіл.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Під Луцьком «ВАЗ» протаранив хлібовоз. ВІДЕО
Наступна новина Михаїл відмовився, бо захотів. А я не міг, бо це воля Божа, - Епіфаній про вибори предстоятеля ПЦУ
Схожі новини