У луцькій школі №20 обурились, що їхню ідею «викинули» з конкурсу бюджету участі

Батьки учнів луцької школи №20 обурились тим, що їхній проєкт – з заміни 43 вікон, виключили зі списку переможців бюджету участі.

Вони стверджують, що це трапилось вже після оголошення результатів конкурсу, - повідомляє 12 канал.

«Переможців визначає електронна система, проте на самому засіданні робочої групи, незрозуміло, на якій підставі, знову розпочалось обговорення проєктів, які перемогли», - каже один з батьків Ярослав Якимчук.

«Школа 84-го року. Вікна вже відбули свій вік. Хочеться, щоб дітям було тепло і ніде не дуло. А зараз вони йдуть в їдальню і одягаються, бо там реально холодно», - додає мама Катерина Хомич.

Луцьку школу №22 цей навчальний заклад обійшов на 24 голоси, та в міській раді вирішили – повинен перемогти проєкт з облаштування волейбольного майданчика, а не заміни вікон. Мовляв, такі проєкти взагалі не можна подавати на конкурс бюджету участі. Батьки обурені і кажуть, що тепер не бачать сенсу в подібних голосуваннях.

Причиною змін стало звернення представника проєкту-конкурента, який сказав, що такі проєкти, як заміна вікон не можуть потрапляти на конкурс, бо це – капітальний ремонт.

«Бюджет участі більше стосується соціального простору. Так вийшло, що 22 школа якраз за ними зайняла 2 місце. Тут без проблем можуть бути учасниками спортивних змагань і учні, і мешканці прилеглих територій. Це і є громадський простір», - пояснив перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Зважаючи на резонанс, 20-тій школі таки пообіцяли встановити нові вікна, але не за гроші бюджету участі. Надалі ті ініціативи, які не відповідають умовам конкурсу, хочуть відсіювати до початку голосування, а не після.

Читати також: У Луцьку назвали проєкти, які перемогли у конкурсі Бюджету участі

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лише 2 маршрутки на день: з віддалених сіл Луцької ОТГ складно доїхати до міста
Наступна новина Як уникнути локдауну в Україні. Версія МОЗ
Схожі новини