У луцькому пологовому почали використовувати дороговартісне рентген обладнання

20 липня 2021 року Луцький клінічний пологовий будинок отримав ліцензію на користування мобільною рентген системою IMAX 101А, що була придбана ще у лютому 2021 року за 1 760 000 грн. Наявність такого рентген обладнання – одна з обов’язкових вимог НСЗУ в умовах закупівлі медичних послуг за всіма напрямками надання медичної допомоги. 

З придбанням дороговартісного обладнання допомогла Луцька міська рада та Національна служба здоров’я України. Перевірити роботу апарату навідалися міський голова Ігор Поліщук та його заступниця Ірина Чебелюк, – йдеться на сайті мерії.

За словами директора Луцького клінічного пологового будинку Сергія Сябрука, мобільна рентген система IMAX 101А оптимально поєднує в собі надійність, універсальність і простоту управління, забезпечуючи цим виконання точних і безпечних рентгенографічних досліджень. Обстежити пацієнтів таким рентгеном швидко та зручно, завдяки простому керуванню, а також, що важливо — мобільності приладу: за потреби обладнання можна оперативно перевезти до іншої палати, швидко увімкнути та повернутись до роботи.

За допомогою ІМАХ 101А лікарі вже за декілька хвилин отримують точний результат у електронному вигляді та можуть діагностувати хвороби й відхилення. Робоча станція рентген системи працює з ноутбуком, не вимагаючи підключення до мережі, що дає змогу швидко передавати зображення. Пристрій оснащено дозиметрами для контролю радіологічних процедур, захистом від перенапруги, надлишкового струму, перевантаження.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Антона Геращенка звільнили з посади заступника глави МВС
Наступна новина Розшукали 27-річну лучанку, яку не бачили з 28 липня
Схожі новини