У Луцькому районі зафіксували африканську чуму свиней

На межі заповідника Сокиричівського лісництва виявили труп дикої свині. Відповідно до експертного висновку Волинської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, встановлено діагноз – африканська чума свиней.

Про це повідомили в Держпродспоживслужбі Волинської області. 

Місце загибелі тварини знаходиться за 4 км від села Муравище, 6 км від села Городище та 6 км від села Гайове. Після проведення ветеринарами відбору зразку проведено вимушену дезінфекцію місця загибелі тварини.

Спеціалісти ветеринарної медицини Луцького району Ківерцівського відділу здійснюють подвірне обстеження свинопоголів’я в населеному пункті с. Муравище. Користувачі мисливських угідь обстежили території на предмет виявлення хворих та загиблих тварин. Фактів хворих та загиблих тварин не виявлено.

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія вирішила визнати неблагополучним пунктом щодо африканської чуми свиней (далі АЧС) – територію Муравищенського лісництва та встановити зону захисту – територію, в радіусі до 3 км навколо неблагополучного пункту мисливських угідь лісництва.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку горіло Гнідавське болото: пожежу гасили 11 рятувальників. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина На Волині правоохоронці розшукали зниклого підлітка