У Луцьку хочуть заборонити ОСББ обгороджувати свою територію

У Луцьку планують розробити правила, що стосуються поводження з приватизованими ОСББ земельними ділянками.

Про це стало відомо у четвер, 27 січня, під час сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, нещодавно встановлення хвіртки на вулиці Липинського спричинило скандал у місті. Тоді пів сотні лучан звернулися до поліції через те, що їм заборонили прохід. Врешті хвіртку міський виконавчий комітет вирішив знести. На сесії ж розглядали питання про виділення ОСББ ділянки на проспекті Волі, 41а. В цьому контексті депутати заговорили про доцільність огорож навколо багатоквартирних будинків.

«Часто виникають конфлікти. Наприклад, зараз неможливо нормально зайти у військовий ліцей, бо ОСББ загородило прохід. Потрібно дзвонити комусь на домофон і чекати, поки відчинять. Я категорично проти фізичного обмеження доступу до території багатоквартирних будинків. Якщо люди з низькою соціальною відповідальністю чи алкогольною залежністю захочуть потрапити на територію, паркан з «Епіцентру» за 500 гривень їх не стримає, а іншим мешканцям міста це проблеми. Прошу скликати земельну комісію і обговорити це питання», - сказав міський голова Ігор Поліщук.

Депутат Андрій Лучик також запропонував розробити правила, що стосуються використання ОСББ приватизованих земельних ділянок.

«Повинні бути, окрім політики приватизації земельних ділянок ОСББ, правила про безперешкодне пересування містом», - сказав він.

Депутат Роман Бондарук також зауважив, що встановлення подібних загорож суперечить законодавству. Натомість Ігор Поліщук навів приклад вулиці Набережної, де міська рада вирішила знести паркан, а мешканці оскаржили це в суді.

«В майбутньому систематизуємо підхід», - зазначив він.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку авто врізалося у стовп: водій загинув
Наступна новина У Луцьку підприємець хотів купити землю посеред автостанції. Депутати проти
Схожі новини