У Луцьку можуть змінити схему прийому до школи першокласників

У Луцьку хочуть змінити правила прийому до школи першокласників, щоб вони могли вступати не тільки в ті навчальні заклади, які розташовані в безпосередній близькості до дому.

Про це 24 січня розповіла начальник управління освіти Зіновія Лещенко, передає ВолиньPost.

За її словами, відповідно до закону України про освіту, існують рекомендації, щоб діти ходили у навчальні заклади, розташовані найближче до місця проживання. Проте, за її словами, батьки за бажанням можуть писати заяви на прийняття дітей в інші школи. 

Відповідно директорам рекомендують приймати всі заяви, а коли їх буде більше, ніж місць, на власний розсуд обирати, кому дозволити навчитись у школі. 

Зіновія Лещенко розповіла, що сподівається на вирішення цієї проблеми на законодавчому рівні. А поки що директори можуть обирати дітей жеребкуванням або на основі того, хто подав заявки першим. 

Валерій Корпач зауважив, що на вулиці Карпенка-Карого ніхто з місцевих не відвідує найближчу школу, адже дітям треба переходити небезпечну ділянку – залізничний переїзд. На це Зіновія Лещенко відповіла, що ситуацію вирішить добудова та запуск школи №27.
 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Прості правила, як зберегти хороший зір
Наступна новина У Луцьку знизили тарифи на тепло
Схожі новини