У Луцьку на 60% здорожчає вартість вивезення сміття. Що кажуть комунальники

Фото Суспільне.Волинь

У Луцьку здорожчає вартість вивезення сміття. Таке рішення 17 листопада ухвалили члени міськвиконкому. Тариф збільшиться на 60%. Наразі в багатоквартирних будинках діє тариф 16 гривень на місяць з однієї людини, в індивідуальних будинках – 19 гривень.

Про це розповів Суспільному директор департаменту економічної політики Луцької міськради Борис Смаль.

Зі слів Бориса Смаля востаннє тарифи на вивезення сміття у Луцьку переглядали декілька років тому. "Для багатоквартирних будинків на одну людину буде 26 гривень, для індивідуальних будинків – 29 гривень", – зазначив директор департаменту економічної політики міста.

В середньому, тариф на одного мешканця зросте на 10 гривень, – розповів керівник комунального підприємства "Луцькспецкомунтранс", яке займається збором та вивезенням сміття, Володимир Марценюк. Каже: гроші від здорожчання вартості вивезення сміття підуть на оновлення техніки і зарплати працівникам комунального підприємства.

"Послуги потрібно покращувати, автомобілі повинні бути новіші, щоб швидкість вивезення була краща. Ми вже виходимо на фінальну стадію купівлі сміттєвоза одного в цьому році", – каже керівник "Луцькспецкомунтрансу". Додає: наступного року, за умови співфінансування з держбюджету, планують придбати 4 нові машини. Нині ж вивозять сміття у Луцьку 25 сміттєвозів.

Нові тарифи на вивезення сміття у Луцьку запровадять з 1 грудня.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за минулу добу виявили понад 20 тисяч хворих на коронавірус. Статистика
Наступна новина Знайшли військового, який зник з частини на Волині
Схожі новини