У Луцьку навесні можуть відбутися дострокові місцеві вибори, – нардеп «Слуги народу»

Фото ілюстративне

У партії «Слуга народу» Луцьк назвали серед тих проблемних міст, де місцеві вибори треба провести не у жовтні 2020 року, як це має відбутися згідно з Конституцією, а раніше – навесні.

Про це сказав заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, депутат «Слуги народу» Олександр Качура, повідомляє 24 канал.

Говорячи про можливість дострокових виборів загалом, Качура не сказав, у яких саме регіонах вони можуть відбутися, однак зазначив, що є «проблемі міста», такі як Одеса, Харків, Луцьк та Київ.

«Я не виключаю такий варіант, тому що якщо процес децентралізації завершиться, всі громади будуть сформовані, тоді зрозуміло, що логічно перезавантаження. Але є багато регіонів, і я про це говорив і керівництву нашої партії, і Офісу президента, які слід перезавантажити зараз», – сказав він.

Про можливість швидшого проведення місцевих виборів у президентській партії говорили й раніше. Зокрема, очільник Офісу Президента Андрій Богдан заявив, що місцеві вибори в Україні будуть проведені у короткі терміни. За його словами, вони мають продемонструвати владі на місцях, як до неї реально ставляться люди.

Згідно з Конституцією України, місцеві вибори відбуваються раз на п’ять років. Відповідно чергові вибори заплановані на жовтень 2020 року. 

Зокрема, віцеспікер  Руслан Стефанчук заявив, що в команді Володимира Зеленського розглядають питання про дострокові вибори до органів місцевого самоврядування, аби «повністю змінити систему влади». Водночас лідер партії «Слуга народу» Дмитро Разумков думає, що місцеві вибори відбудуться у 2020 році. Але все залежатиме від місцевих органів влади.

Є чимало і таких експертів, які прогнозують, що нова влада захоче провести місцеві вибори достроково – ще до кінця 2019 року.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Продається зі знижкою продуманий таунхаус. Дизайн, тераса, кухня-вітальня. Розстрочка
Наступна новина 5 причин записати дитину в луцьку театральну студію «NewG»
Схожі новини