У Луцьку поставлять перші підземні смітники

Фото для ілюстрації: підземні смітники, встановлені у Вінниці у серпні 2018 року (фото vn.20minut.ua)

Підземні контейнери для сміття невдовзі обіцяють встановити на житловому комплексі «Супернова».

Про це в інтерв’ю «Першому» повідомив директор Будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський.

«Це питання уже вирішено з міською владою. Мерія сама проявила ініціативу, нещодавно зібрала забудовників і повідомила, що закупить спеціальну машину, яка зможе обслуговувати такі смітники» - повідомив забудовник.

«Скоро на «Суперновій» буде встановлено два нові підземні контейнери для сміття»  - заявив Разумовський. 

«Від таких контейнерів не буде запаху, вони не принаджуватимуть бездомних псів, сміття не розноситиме вітер. Встановлені будуть на межі житлового комплексу, тож сміттєвоз не заважатиме мешканцям. Сміття сортуватиметься. У контейнері є датчик заповнення – машина повинна приїздити тільки у потрібний час. Тобто естетика, порядок і екологія гарантовані» - запевний директор «Інвестора».

Від додав, що такі смітники коштують дорожче за звичайні.

«Один традиційний наземний контейнер для сміття коштує 10-15 тисяч гривень. Один підземний – 170 тисяч. Підземний заміняє 5 наземних. Грубо кажучи, це удвічі дорожче, аніж звичайні смітники. А додайте сюди естетичні і практичні переваги» - пояснив Андрій Разумовський

Цікаво, що про ідею підземних смітників Андрій Разумовський говорив ще у вересні 2018 року: «Вже зараз починаємо думати, як правильно організувати збір і вивіз сміття. Звісно, він буде роздільним, але ми хочемо, аби це було максимально комфортно для всіх. Серйозно вивчаємо питання підземних смітників: вони більші, не псують ландшафт, не поширюють запаху, захищені від вітру і тварин» – казав він в одному з інтерв’ю.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Оголосили продаж квитків на дебати. Ми спробували купити
Наступна новина Фотограф і поет відкриють у Луцьку джазовий клуб
Схожі новини