У Луцьку пропонують встановити правила їзди на самокатах

Фото ілюстративне

У Луцьку пропонують заборонити їздити на самокатах проїжджою частиною.

Про це йдеться у петиції лучанина Андрія Вілюка.

"В Україні статус електротранспорту (скутерів, сигвеїв, гіробордів, гіроскутерів і моноколіс) та іншого легкого персонального транспорту не визначений, правила дорожнього руху на них формально не розповсюджуються, що викликає складнощі для поліції під час реєстрації ДТП", –  пише автор петиції.

Лучанин пропонує вирішити питання на місцевому рівні, внісши відповідні зміни до правил благоустрою:

  • дозволити їздити на самокатах велодоріжками зі швидкістю до 20 км/год або пішохідними зонами (тротуарами) до 5 км/год. Водночас пересуватися проїжджою частиною заборонити;
  • заборонити паркувати самокат на пішохідних переходах, пандусах, велодоріжках і вузьких тротуарах (ширина менша ніж 1,5 метра), перед входом до будівель, аварійних виходів і зон виїзду екстрених служб;
  • самокати обладнати звуковим сигналом і світловими датчиками повороту, а в темний час доби керманича зобов'язати вмикати фару чи ліхтар.

Контроль за виконанням цих змін автор петиції пропонує покласти на муніципальну варту, працівники якої зможуть фіксувати порушення правил благоустрою та складати відповідні протоколи на осіб, які надають послуги з оренди електротранспорту.

Петицію можна підтримати протягом 14 днів за посиланням.

Читати також: У Луцьку електросамокат збив дитину. У неї підозра на черепно-мозкову травму


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі п'яний водій врізався в маршрутку. Постраждала неповнолітня
Наступна новина У Луцьку вбили 39-річного чоловіка
Схожі новини