У Луцьку провели вечір для митців-початківців

Черговий проект для митців-початківців «Ліхтар», який проходив 6 липня в кав’ярні «Давня казка» і  був організований мистецьким об’єднанням «стендаЛь», зібрав більше двадцяти слухачів і виступаючих, в тому числі з-за меж міста.

Один з письменників,  Арей, був з Нововолинська, а інший з Тернополя, член litCORE – Михайло Пінчак, котрий навіть зміг зорганізувати своїх колег, гурт «Акорди Ночі», який складається з двох гравців на скрипці, одного на віолончелі та піаніно, в музичному супроводі свого вірша. Окрім них також виступали письменник Рту та дует «Квартиры в новостройках Ленинграда по ценам застройщиков».

«Сьогодні я вперше відкрив для себе Луцьк літературний. Досить цікава манера подання людей, яких чуєш вперше. Є над чим подумати. Дуже добре, що це було різнопланово, тобто не сухі вірші, а якось переплетено з музикою. Цим вечір, напевно, виграв. Бачимо, що прийшла хороша кількість людей, видно, що музика і поезія в Луцьку потрібні. Тому, думаю, що варто продовжувати», – ділиться враженнями Михайло Пінчак.

На питання про те, що подібні заходи дають молодим митцям, які намагаються знайти себе, він відповідає, що в першу чергу це змога проявити себе і додає, що в Україні наразі мало місць, куди б люди могли прийти і відкритись, виговоритись, поділитися чимось потаємним, адже зазвичай вони просто пишуть «у шухляду».

Хлопець також додає, що проект може в майбутньому розвиватись і залучати до себе і художників, і фотографів.

Текст – Юлія Книш. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ліцеї на Волині під час чергування помер охоронець
Наступна новина На Волині ростуть ціни на продукти
Схожі новини