У Луцьку розпочали святкування Дня міста урочистою академією

Уже кілька років майже одночасно з державними святами Луцьк відзначає День міста. Нині столиці Волині - 932. Урочистості з нагоди дня народження відбулися на центральному майдані міста-іменинника.

 Театральну площу прикрасили святковою атрибутикою, встановили екран і імпровізований зал для гостей міста і глядачів-лучан.

На урочистостях у перших рядах – родичі загиблих лучан-атовців і волинських майданівців, духовенство, представники міської і обласної влад, а також гості з інших міст і держав.

 Нині у Луцьку – 11 закордонних делегацій і представники українських міст-патнерів Волновахи, Вараша, Дубна, Тернополя. Загальне фото біля пам’ятника Лесі Українці теж стало традицією.

Один з найважливіших подарунків у день народження Луцька – відзнака від Ради Європи Щит Честі. Цю нагороду місто отримало за активне просування європейських ідей. До слова, лучани мають уже дві нагороди від ПАРЄ – Європейський Диплом (2010) та Прапор Честі (2011).

На урочистій академії вшанували усіх загиблих на Майдані і Сході лучан. Запрошеним на свято родичам Героїв учні Волинського військового ліцею подарували патріотичні букети.

Нагороди від найвищого керівництва держави отримали і лучани-атовці.

Посмертну державну нагороду, орден «За мужність» у зоні АТО вручили мамі і дружині айдарівця, старшого сержанта Віктора Кумецького, який загинув у вересні 2014 року.

Перші особи Волині нагородили луцьких атовців Почесними відзнаками Президента України «За участь в антитерористичній організації». Нагороди отримали Тарас Гапанюк, Сергій Денисенко, Вадим Данилюк, Олександр Карабан,  Павло Ковальський,  Олександр Хроль, Микола Трофімук, Микола Самчук, Володимир Харченко.

Привітав лучан зі святом тимчасовий виконувач повноважень міського голови Луцька Григорій Пустовіт.

«Неповнорний дух міста створювався майже тисячу років.Ми –  єдина сім’я: дружня, мужня і та, що досягає поставлених завдань, вміє боротися і перемагати. Вся краса міста – результат зусиль кожного лучанина. Ми маємо усе, аби розвиватисяі рухатися вперед. Ми – європейське місто, бо були і є частиною Європи!», – наголосив чиновник.

Голова Волинської облдержадміністрації у своєму вітання назвав Луцьк «серцем Волині» й зі сльозами на очах пригадав покійного мера Миколу Романюка.

«Я впевнений, що місто, де колись зібралися європейські монархи візьме на себе відповідальність і першими зустріне європейських послів, коли Україна вступить в єдину європейську сім’ю. Дякую усім лучанам за працю і любов до свого міста!», – зауважив Володимир Гунчик.

Пам’ять Миколи Романюка, екс-міського голови, якого не стало у лютому цього року, вшанували хвилиною мовчання. На екрані величезного табло продемонстрували  щемливе відео і світлини з покійним мером. Нагадаємо, Миколі Ярославовичу присвоїли звання «Почесного громадянина Луцька» ще наприкінці липня.

Вітали містян з Днем народження Луцька вихованці музичних шкіл і студій. У небо випустили десятки повітряних кульок з побажаннями миру, добра і процвітання!


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк і Ольштин задокументували подальшу співпрацю
Наступна новина Показали мальовниче село Волині з висоти пташиного польоту
Схожі новини