У Луцьку відбудеться третя виставка з аранжування акваріумів

25 березня на базі Волинського обласного еколого-натуралістичного центру відкриється третя обласна щорічна виставка-конкурс аранжування акваріумів «Волинь моя 2018».

Про це інформує «ВолиньUA».

«Дана виставка проводиться з метою популяризації аквадизайну серед дітей та студентів Волинської області. У ній візьмуть участь учні зі шкіл села Залізниці Любешівського району, Колківської школи Маневицького району та луцької школи №22.

Щодо студентства, то до виставки долучаться студенти факультету педагогічної освіти та соціальної роботи Східноєвропейського університету імені Лесі Українки, вихованці гуртка з декоративного акваріуму.

Унікальність цієї виставки полягає у тому, що її учасники в невеликих акваріумах спробують створити тематичні композиції. В цих композиціях буде відтворено краєвиди Поліського краю. Тобто природні ландшафти Волинського краю, волинських лісів перенесуть в штучну екосистему, якою є акваріуми.

У цій роботі ми намагаємося брати приклад з професіоналів, готуємо фото та відеофрагменти, які потім використовуємо для практичних цілей», - розповіла Світлана Буднік, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії і методики природничо-математичних дисциплін початкової освіти СНУ імені Лесі Українки, керівник гуртків «Декоративний акваріум», «Основи аквадизайну» Волинського обласного еколого-натуралістичного центру.

Загалом у виставці буде презентовано 10 акваріумів з унікальним аквадизайном. Кожний автор композиції захищатиме власну ідею, чому він віддав перевагу саме таким складовим. Звісно, що будуть і переможці та нагороди.

Крім того, в програмі заходу заплановані: майстер-клас «Запуск прісноводного акваріума від а до я», авторська презентація навчальних посібників з акваріумістики, лекція-презентація «Використання акваріума в наукових цілях».

До організації виставки активно долучилися директор Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Валентина Остапчук, декан факультету педагогічної освіти і соціальної роботи СНУ імені Лесі Українки Анна Лякішева, виконавчий директор мережі зоомагазинів «Природа» Анастасія Ліштван та приватні підприємства.

Виставка триватиме до 22 квітня.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розшукують волинянина, який поїхав на заробітки у Чернівецьку область. ФОТО
Наступна новина Астролог з Луцька розповів, що чекає на Україну
Схожі новини