У Луцьку відкрили унікальний приватний музей сучасного мистецтва. ФОТО

У День Незалежності, 24 серпня, в Луцьку, у приміщенні СОК «Адреналін Сіті», відкрився Музей сучасного українського мистецтва Корсаків. Фундатором цього культурно-мистецького закладу є доктор економічних наук Віктор Корсак – син відомого волинського письменника і журналіста, світлої пам’яті, Івана Корсака.

Про це пише «Волинська правда».

Читайте також: Бізнесмен-«самооборонівець» збирається відкрити у Луцьку Музей годинників

Участь у імпрезі взяли родина Корсаків, творча інтелігенція та просто поціновувачі сучасного українського мистецтва.

Як зауважила мистецтвознавець Зоя Навроцька, окрім збереження нашої культурної спадщини, відродження та збереження шедеврів архітектури, іконопису та, загалом, українського мистецтва минулого, увагу слід приділяти і сучасному мистецтву. Чому, власне, і покликаний служити цей нововідкритий музей.

«Музей – це місце культури, мистецтва, науки. Це заклад, де плекається мистецтво, і метою цього музею є саме розвиток сучасного українського мистецтва, його популяризація. Ми будуємо музейну інституцію найвищого рівня, яка змінює минуле, рефлексує теперішнє та творить майбутнє, що сприятиме розвитку духовності нації та пропагуватиме українське мистецтво у світі», – зауважив фундатор музею Віктор Корсак.

Читайте також: У Луцьку відкрили музей художника Миколи Кумановського. ФОТО

Як наголосила мистецтвознавець Зоя Навроцька, відкриття такого музею є кроком у напрямку відродження знаних колись в Україні традицій меценатства.

Після відкриття музею, а стрічку перерізали саме представники родини Корсаків, усі присутні мали можливість оглянути експозицію музею.

Варто зауважити, що складовою частиною Музею сучасного українського мистецтва Корсаків є і художньо-меморіальний музей Миколи Кумановського.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Український прапор крізь призму історії
Наступна новина Що робити, коли в Луцьку проводять бійця в останню путь: оприлюднили пам’ятку
Схожі новини