У Луцьку збирають підписи на захист військових капеланів

У Луцьку збирають підписи на захист капеланів Волині і скасування рішення Синодального управління військового духовенства ПЦУ.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомила Вікторія Кашаюк.

Нагадаємо, очільника громадської організації «Капелани Волині» протоієрея Михайла Бучака виключили з числа військових капеланів СУВД, а військовим капеланам заборонили брати участь у будь-яких громадських організаціях чи професійних спілках, а також носити підряссник оливкого кольору з нашивками та патчами.

«Звертаємося до усіх ветеранів, волонтерів, громадських спілок та усіх громадян з проханням долучитися до звернень: 1) на ім'я Митрополита Київського та всієї України, блаженнішого Епіфанія - з проханням особистого втручання у вирішення проблеми; 2) на ім'я Митрополита Іоана (Яременка), голови СУВД ПЦУ з вимогою скасувати вказане розпорядження», – йдеться у повідомленні.

Обидва звернення знаходяться в Офіс-центрі на вул. Кривий вал, 31 (бічна від Лесі Українки) при вході.

Також окреме звернення на ім'я владики Епіфанія, складене небайдужими волинянами, знаходиться в Обласній бібліотеці для юнацтва біля Свято-Троїцького собору, збоку від кафе, на другому поверсі. Туди можна прийти в п'ятницю з 9 години і в неділю з 10 години (субота – вихідний).


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Росія на прохання Лукашенка сформувала резерв правоохоронців для Білорусі
Наступна новина На Волині за добу зафіксували 52 хворих на COVID: в Україні – новий антирекорд
Схожі новини