У Нововолинську пройдуть навчання з національного спротиву. Долучитися можуть усі охочі

Готовими до війни треба бути усім і в будь який момент. Саме тому важливо знати, де і коли проводять навчання з основ військової підготовки, тактичної медичини тощо.

Наприклад у найближчий четвер, 20 червня у Нововолинську пройдуть чергові заняття за Програмою базової підготовки населення до національного спротиву. 

Що це за програма? Її проводять на рівні усіх місцевих громад, аби мешканці були готові до війни усебічно. Адже на цих курсах вивчають такі дисциплін як  психологічна, національно-патріотична та тактична підготовка, виживання, інженерія, зв’язок, військова топографія, міжнародне гуманітарне право, основи тактичної медицини тощо.

У Нововолинську заняття проведуть досвідчені інструктори Володимир-Волинського районного центру підготовки територіальної оборони, повідомили у Нововолинській міській раді. 

Записатися на курси можна за номером телефону  0677019520.

Чергові заняття відбудуться з 10:00 до 13:00 у приміщенні Нововолинської міської ради.

До слова, одне з найважливіших навичок, необхідних кожному, хто захищає країну зі зброєю в руках – це основи тактичної медицини. А зокрема – знання про засоби, інструмети і пристрої, які допомагають рятувати життя. Серед таких – турнікети, аптечки, носилки, евакуаційний транспорт тощо. Військові часто зазначають, що окремо варто звернути увагу на армійські ліжка-розкладачки, які дозволяють в будь-якому місці швидко та безпечно розмістити пораненого і доправити його від автомобіля до ліквального закладу. Такі розкладачки повинні компактно складатися, бути легкими, міцними і безпечними для того, кого в цей момент транспортують.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Куля пробила каску і застрягла в потилиці, але він вижив: історія воїна з Луцька на псевдо «Голка»
Наступна новина У Луцьку перевірять військовозобов'язаних, які отримали відстрочку по догляду