У полоні схуд на 30 кг: воїн з Волині Анатолій Холевінський готується до операції

39-річний волинянин Анатолій Холевінський 25 місяців був у російському полоні. В Україну він повернувся в рамках обміну 31 травня

Про це пише Суспільне.

Анатолій служив за контрактом із 2018 року. На початку повномасштабної війни воював на Луганщині. У боях під Попасною був поранений у ногу і плече. Там же і потрапив у полон. У неволі, каже волинянин, були нелюдські умови:

«Перев’язку робили лише раз у три дні. Бувало таке, що рани загнивалися. Радий, що на неньку-Україну заїхав».

За словами військового, у полоні він схуд на 30 кілограмів. Наразі чоловік перебуває на лікуванні і чекає на операцію, щоб вийняти кулю з тіла.

«Він мав 105 кілограмів перед полоном. Зараз - 75 кілограмів. Він мені казав: «Мамо, таке було, що я так хотів борщу з квасолею, хотів хліба домашнього. Я ж плакав, що ми голодні були», - розповіла мама Анатолія Зінаїда Холевінська про першу розмову із сином після обміну.

Старший брат Анатолія Володимир, який теж був військовим, не дочекався його із полону. Зі слів матері, син помер від саркоми, яку виявили уже на четвертій стадії. Володимира поховали торік.

Усі 25 місяців полону молодшого Анатолія, каже мама, знала що Анатолій живий і вірила у краще:

«Мені говорили: «А ти думаєш, що він живий?» А як він не живий? Як він мені живий... Я відчувала душею, що мені дитина повернеться».

Україна повернула з російського полону 71 бійця та 4 цивільних

У п'ятницю, 31 травня, Україні вдалося повернути з російського полону 75 людей - серед них є воїни ЗСУ, Нацгвардії, прикордонники та четверо цивільних.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак уточнив, що серед повернених українців є рядові, сержанти та офіцери ЗСУ, НГУ, ДПСУ та цивільні.

Крім цього, з них 19 людей, яких полонили на острові Зміїному, 10 оборонців Маріуполя й Азовсталі, а також українські військові, що потрапили в полон на різних напрямках.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Український письменник Сергій Жадан мобілізувався до Нацгвардії
Наступна новина Посвідчення ветерана вже доступне в «Дії»
Схожі новини