У Шацькому нацпарку гніздуються чорні лелеки

У Шацькому національному парку знайшли гнізда чорного лелеки.

Про це йдеться на сторінці парку.

На території Шацького національного природного парку встановили охоронні зони навколо восьми гнізд чорного лелеки в лісових масивах. Загалом у них є шестеро пташенят.

Крім того, у лісовому масиві Мельниківського лісництва виявили ще одне гніздо чорного лелеки, у якому вдалося закільцювали четверо пташенят. Тому для охорони і збереження цього виду Шацький національний природний парк видав Наказ № 74 від 10.08.2022 року «Про встановлення охоронної зони навколо гнізда чорного лелеки». Відповідно до нього, встановлюють охоронну зону навколо гнізда в радіусі до 1 км, з обмеженнями щодо здійснення господарських заходів.

Працівники парку закликають усіх не турбувавати й не шукати заради цікавості гнізда чорного лелеки, адже це може стати причиною скорочення чисельності популяцій цих величних птахів!

ДОВІДКОВО: Лелека чорний (Ciconia nigra) – вид птахів із роду Лелека, родини Лелекових. Веде потайний спосіб життя. В Україні гніздовий, перелітний птах. Оселяється переважно біля лісових озер чи лісових боліт. Охороняється Конвенцією з міжнародної торгівлі вимираючими видами дикої фауни і флори (CITES), Боннською та Бернською конвенціями. Занесено до Червоної книги України (1994, 2009) (статус –  рідкісний).

Читайте також: Унікальна природа острова посеред Світязю – під загрозою. Там розпочали будівництво


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині виявили новий різновид ковіду
Наступна новина На Волині завершують жнива
Схожі новини