У центр Луцька вперше виїхала кухня на колесах «Забіяка BBQ». Ми спробували їхній сендвіч

У центрі Луцька другий день підряд працює фудтрак «Забіяка BBQ». Це перший виїзд цього фургону на міські вулиці для торгівлі.

Як повідомив керівник проекту Сергій Капацина, фургон працює у центрі міста другий день.  У п’ятницю, 3 травня його у Луцьку уже не буде – їде на День міста у Львів.  

Втім, сьогодні, у четвер його ще можна застати на Театральному майдані приблизно до 20:00.

Власниками фудтраку «Забіяка BBQ» є ті ж підприємці, що й торгової марки «Забіяка» – луцькі бізнесмени, брати Олександр та Сергій Забіяки.  

Тут продають кілька видів вуличних страв:

Сендвіч Pulled Pork з пікантними огірками пікулі і гострою маринованою капустою Кім Чі.  Коштує 80 грн.

Хот-дог з сосискою (або двома сосисками), соусом болоньєзе, маринованою цибулею, огірками пікулі, картоплею фрі і домашнім томатним соусом. З двома сосисками коштує 70 грн, з однією – 65 грн.

Свинні ребра BBQ приготовлені за технологією «су-від» і припечені безпосередньо перед подачею. Коштують  55 грн.

Ковбаска мюнхенська з томатно-базиліковим соусом та шпарагівкою. Коштує 55 грн.

«Ці два дні роботи – це ми вперше виїхали просто на вулиці міста. Запустили цей проект у липні минулого року. Загалом ми працюємо більше на масових заходах, фестивалях тощо. От завтра уже прямуємо до Львова на День міста. Але протягом травня і червня, допоки фестивальна активність в Україні не на найвищій точці, ми будемо виїжджати у Луцьк – чи то у центр міста, чи у якесь людне місце в Центральному парку» - розповів Сергій Капацина.

Він додав, шо на Фестиваль їжі, який відбудеться у Луцькому замку 11-12 травня, Забіяка BBQ готують цікаві і нові страви, які поки що тримають у секреті.

Ми скуштували Сендвіч Pulled Pork за 80 гривень

Вибрали цю страву, бо подумали банально: раз найдорожча, значить найсмачніша.  

«У нього ми додаємо соус з гірчиці, лимону та меду. М’ясо – зі свинячої рульки, томлене. Перед подачею підпікається і рветься на дрібні шматочки» – розповіли кухарі у фудтраці.

Що нам сподобалося: ситість (вага страви – 490 грам – більш ніж достатньо, аби втамувати голод), свіжість (м’ясо, хліб та інші інгредієнти явно були свіжі, а не розморожені), помірна гострота, яка підкреслювала смак страви.

Що нам не сподобалося: зі стравами не продавали напоїв (запити гоструватий сендвіч все ж хотілося), огірки нагадували звичайні мариновані (травень на вулиці – хочеться все ж овочів не «з банки»), на вулиці було вітряно і незатишно, тож недоїджений «на два куси» сендвіч мало не знесло зі столу поривом вітру. Втім в останьому пункті це претензія точно не до «Забіяки». 

Оцінка: 8 з 10. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі на Волині зберегли давню великодню гру – каток. Як це? ЗАНЕСЛО В СЕЛО
Наступна новина Луцький зоопарк за рік заробив 2 700 000 гривень
Схожі новини