У вегетеріанок народжуються недоношені діти, - луцька лікарка

Джерело фото: mama-likes

Завідувачка Центру планування сім’ї Луцького клінічного пологового будинку Лариса Шендебило розповіла, що її пацієнтки, які не вживають м'яса, народжують недоношених дітей.

Про це повідомляє «Волинь24».

«Вегетаріанство впливає на перебіг вагітності, адже таке харчування передбачає відсутність незамінних амінокислот. Вагітна жінка має харчуватись повноцінно для того, щоб не спровокувати передчасні пологи чи викидні», – розповідає лікар-гінеколог. 

Вона зазначає, що серед її пацієнток не так багато тих, хто не вживає м’яса, однак саме такі виношували дитину до 31-32-х тижнів вагітності, а далі були передчасні пологи. 

«Не можу бути впевненою щодо всіх, однак у моїх пацієнток-вегетаріанок токсикозу не виявляли. Це залежить від імунного статусу: якщо мама й дитя різняться між собою, тоді буде токсикоз. Якщо ж їхні імунні системи подібні, токсикозу немає», – зауважує пані Лариса. 

Гінеколог радить збагачувати організм жінки залізом, а воно є в м’ясі, зокрема в телятині, яловичині. Інакше може розвиватись анемія – низький гемоглобін.

«Через гемоглобін дитя отримує кисень та поживні речовини, відтак розвивається лише до певного терміну вагітності, а потім настають передчасні пологи. Однак це залежить від того, який вихідний рівень гемоглобіну був у жінки до початку вегетаріанства», – додає Лариса Шендебило.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на перехресті Дубнівської і Карпенка-Карого відремонтували дорогу. ФОТО
Наступна новина На волинському кордоні затримали сигаретних  контарабандистів
Схожі новини