У Волинських ОТГ розробляють стратегію безпекової політики

В Устилузькій міській, Павлівській та Смолигівській об’єднаних громадах відбулись чергові засідання робочих груп у рамках розробки Стратегій безпекової політики.

Їх учасники напрацювали пропозиції щодо Стратегій, зокрема, розставили акценти на надзвичайно важливих проблемах у громадах: недоліках у роботі правоохоронців на місцях, зайнятості дільничних інспекторів, відсутності відеоспостереження в населених пунктах, яке б сприяло профілактиці злочинів та вчасному їх розкриттю й інше. 
Зі слів Богдана Самойленка, виконавчого директора Волинського регіонального відділення Асоціації міст України, Проекти розроблених Стратегій представлять уже на найближчих сесіях в ОТГ.

– Стратегія безпекової політики – надзвичайно актуальна для ОТГ, адже в такий спосіб нам вдалось виявити основні проблеми безпеки в громадах із якими місцеві стикаються щодня, розробити дієві рекомендації щодо їх уникнення в майбутньому, – сказав він.

Нагадаємо, що ще торік у листопаді, три вищезгадані громади вирішили зайнятися безпекою власних територій. На допомогу прийшло Волинське РВ АМУ, представники львівської ГО Центр правових та політичних досліджень «СІМ» та голова Самбірської райради Віталій Кімак.

Протягом двох днів Лідія Тополевська, директор Центру, Олег Ільків, керівника юридичного відділу, Богдан Самойленко, виконавчий директор Волинського РВ АМУ, Віталій Кімак, голова Самбірської райради та інші працювали у Смолигівській, Устилузькій та Павлівській ОТГ.

Під час презентації проекту з питань безпеки йшлося, що мета його – напрацювання концепції безпеки та механізму зворотного зв’язку місцевої влади з громадою для вирішення внутрішніх проблем безпеки за допомогою взаємодії між поліцією, громадою та місцевою владою – так звана модель «community policing». Вона вже апробована та діє у на Львівщині у Самбірському та Старосамбірському районах, а незабаром запрацює і на Волині з урахуванням особливостей потреб кожної з ОТГ, які вирішили зробити її частиною Стратегій безпекової політики на своїх територіях.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ударна група ВМС США висунулася до Середземномор'я
Наступна новина На великодні свята луцький парк перетворився в суцільну автостоянку. ФОТО
Схожі новини