У Волинському краєзнавчому музеї відкрилась виставка різдвяно-новорічної атрибутики

У Луцьку презентували виставку різдвяно-новорічної атрибутики. Експозицію цієї виставки у закладі культури щороку організовують напередодні Нового року.

«На цей раз ми вирішили об’єднати традиції і сучасність, – розповідає Людмила Мірошниченко-Гусак, завідувач відділом етнографії Волинського обласного краєзнавчого музею.

- В експозицію виставки ми включили автентичні пам’ятки з фондів, що представляють поліські традиційні атрибути обрядодійств та невід’ємні елементи святкувань Різдва, Щедрухи, Василя, Водохреща. Мова йде про дідухи, шопки, колядницькі маски тощо. І представили на ній роботи учасників дванадцятого обласного конкурсу «Символи різдвяних свят».

 Частина їх теж виготовляла атрибутику різдвяно-новорічних свят за нашими народними традиціями. Інші закцентували увагу на сучасних символах Різдва, запозичених з Європи. Зокрема, різдвяних віночках, шкарпетках для подарунків, оленях, підсвічниках».

Наймолодший учасник конкурсу — шестирічний школяр Артем Черній, що виготовив різдвяну зірку. Таку ж роботу з лози представив і пенсіонер Анатолій Лучко, майстер декоративно-вжиткового мистецтва.

На виставці підготовлені зони, де можна сфотографуватися, залишити привітання та проголосувати за учасника конкурсу, робота якого нам сподобалась найбільше.

Ярина Руднік


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Туристичний бум під Вашингтоном! Все − через різдвяні декорації. ВІДЕО
Наступна новина Мати впала від різдвяного сюрпризу дочки. ВІДЕО
Схожі новини