Україна піднялась у світовому рейтингу цінності громадянств на 19 позицій

Україна опинилась «в плюсі» за рахунок отримання безвізового доступу в країни Шенгенської зони.

Як передає УНІАН, зараз Україна займає 80 місце в рейтингу найпривабливіших громадянств, піднявшись за рік на 19 позицій.

Про це свідчать дані оновленого Індексу громадянств світу (The Henley & Partners – Kochenov Quality of Nationality Index, QNI), який вийшов 20 квітня 2018 року.

ВІн показує об’єктивну оцінку громадянств різних країн.

Експерти аналізували 209 громадянств за різними показниками з 2013 по 2017 рік.

Разом із Україною, Грузія також піднялася у рейтингу на 20 позицій. Основна причина підвищення – отримання безвізового режиму в Шенгенську зону.

У 2017 році, вперше за останні 5 років, перше місце дісталося Франції (81,7%), Німеччина – минулорічний лідер – опустилася на друге місце (81,6%).

Загалом, перша десятка Індексу майже не змінилася: Ісландія, Данія, Нідерланди, Норвегія, Швеція, Фінляндія, Італія, Ірландія, Швейцарія, Австрія. Єдине – Ірландія замінила у десятці лідерів Іспанію, яка опустилася на 11 місце.

Останні у списку Афганістан (14,6%) і Сомалі (13,4%).

При складанні рейтингу експерти враховували як внутрішні фактори, що показують, чи сприятлива для отримання громадянства та чи інша країна, так і зовнішні.

До внутрішніх чинників належать масштаб економіки країни та рівень розвитку людського потенціалу. До зовнішніх – можливості короткочасних безвізових поїздок з цієї країни за кордон, безвізового проживання та роботи за кордоном.

Темно-синій колір - надзвичайно висока цінність громадянства, блакитний - дуже висока, зелений - висока, помаранчевий - середній, червоний - низька / Henley & Partners

Головне фото: ілюстративне

 

 



 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка обійдеться штрафом за те, що її 7-річний син через алкоголь втрапив до лікарні
Наступна новина Гід по знижкам від ПортCity
Схожі новини