Україна поки не подаватиме заявку про вступ до ЄС та виконуватиме Угоду про асоціацію

джерело: Главком

Уряд України наразі не вважає за потрібне подачу заявки про приєднання до Європейського союзу і зосередиться на виконанні Угоди про асоціацію.

Про це заявила генеральний директор Урядового офісу з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у виступі на Форумі асоціації в Києві, повідомляє «Українська правда».

Читайте більше: Дві європейські держави домовилися про зміну кордону

Стефанішина нагадала, що Угода про асоціацію не містить згадки про перспективу членства України в ЄС, і те саме стосується Молдови та Грузії.

«Жодна з наших країн не має (офіційно визнаної) перспективи членства в ЄС. Але звісно ж ми прагнемо зближення з ЄС», - заявила вона.

«Ми вирішили, що перед тим, як будемо писати лист (із заявкою) про приєднання до Європейського союзу, ми маємо імплементувати Угоду про асоціацію», - підкреслила Стефанішина, пояснивши, що це – лінія, якої офіційно дотримується уряд.

Читайте більше: Україна не поділяє думки про те, що її вступ до НАТО спровокує РФ на більшу агресію – Пристайко

Керівниця урядового офісу далі у дискусії визнала також, що Україна у окремих питаннях не встигає за тим прогресом, на який очікують європейські партнери.

«Ми завжди робимо «завтра» те, що мало було бути зроблене ще «учора», - пожартувала вона.

Верховна рада має намір 20 вересня розглянути в першому читанні зміни до Конституції щодо прагнення України вступити до Європейського Союзу та НАТО.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поради, завдяки яким ваші фото завжди будуть виходити чудовими
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 20 вересня
Схожі новини